Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte d’estalvi energètic a les escoles s’amplia al CEIP Pla del Puig

L’escola Monsenyor Gibert ja hi ha participat en les darreres edicions aconseguint reduir la despesa energètica i obtenint com a contrapartida un incentiu econòmic que recau en el centre educatiu.
Escola Pla del Puig
Escola Pla del Puig

Des de l’any 2014 l’Ajuntament duu a terme el projecte Euromet 50/50 amb l’escola Monsenyor Gibert, un projecte europeu que pretén promoure l'estalvi energètic d'escoles i instituts mitjançant un incentiu econòmic consistent en el retorn al centre del 50 % de l'estalvi aconseguit durant l'any per part de l'Ajuntament, que és qui assumeix les factures que es generen en electricitat i calefacció.

Enguany, l’escola Pla del Puig s’adhereix a aquesta proposta per fomentar l’estalvi d’energia per a calefacció, aigua calenta i electricitat. Fruit de l’acord entre el centre i l’Ajuntament, l’equip del CEIP es compromet a promoure que els usuaris de l’equipament facin un ús responsable de l’energia que utilitza l’edifici. Per la seva banda el consistori subministrarà tots els documents i informacions necessaris per a l’execució satisfactòria del projecte i retornarà el 50% dels estalvis aconseguits segons els resultats obtinguts.

Enguany l’escola Monsenyor Gibert ha aconseguit un estalvi de 236,85 euros que podran destinar a les propostes que es considerin des de l’escola.

A nivell europeu més de 500 escoles ja participen en el projecte, 100 d’elles a la província de Barcelona.

El govern municipal celebra que les dues escoles públiques del municipi ja formin part d’aquest projecte.