Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Rebost del Bages presenta la guia de l’albergínia blanca

A partir de les 7 de la tarda d’avui divendres 23 d’octubre es podrà veure la presentació en directe per instagram live.

El Rebost del Bages, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i la Fundació Alícia, ha elaborat la guia de l’albergínia blanca, un document que vol posar en valor aquest producte de casa nostra que s’ha recuperat.

Aquest divendres 23 d’octubre, a les 7 de la tarda, es presentarà aquesta guia amb la dinamització de Marc Puig-Pey, responsable de cuina de la Fundació Alícia, entitat encarregada de desenvolupar els continguts de la guia. A la presentació també hi intervindran també el conseller de Turisme del Consell Comarcal, Agustí Comas, i l'alcaldessa de Sant Fruitós de Bages, Àdria Mazcuñán.

La presentació servirà per repassar com són les albergínies blanques, a través de la seva història i procedència, les seves característiques i singularitats gastronòmiques, de salut, etc. També es presentarà el receptari que s'ha inclòs a la guia, fet a partir de les aportacions de bars i restaurants de la comarca. Per últim, es mostraran algunes combinacions culinàries, tant de les albergínies blanques com de la resta de cistella del territori, amb els vins DO Pla de Bages.

Aquesta presentació es podrà seguir en directe des dels perfils d'Instagram de Bages Turisme (@bagesturisme) i de la Fundació Alícia (@fundacioalicia).

Recordem que Sant Fruitós de Bages ja va liderar, durant el 2018 i el 2019, una estratègia de posicionament i desenvolupament local protagonitzada per l'albergínia blanca.

En aquest sentit la guia de l’albergínia blanca se suma a les que ja existeixen per altres productes singulars del territori com són els tomàquets o el mató de Montserrat.