Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El repartiment de roses i llibres durant la diada de Sant Jordi es va realitzar seguint tots els protocols de prevenció

Arran de les darreres informacions aparegudes en mitjans de comunicació comarcals, on s'acusa el Govern Municipal d'haver realitzat el repartiment de roses i llibres durant a Diada de Sant Jordi amb treballadors municipals portadors de la Covid-19, l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages vol enviar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i informar-los que aquesta acció es va realitzar seguint totes les mesures d'higiene i seguretat davant d’aquesta malaltia.

El repartiment d'aquest material es va realitzar per part de personal de la brigada municipal i voluntaris de Protecció Civil que van dur a terme totes les entregues amb guants i mascareta i extremant al màxim les distàncies de seguretat.

Segons el comunicat difós pels grups a l'oposició, aquest repartiment "es podria haver fet amb voluntaris". En aquest sentit indicar que les rigoroses mesures de protecció preses han estat les mateixes per al personal municipal com per als voluntaris de Protecció Civil.

En aquest mateix sentit el comunicat assegura que el poble ha rebut mones i roses però no s'han pogut entregar ni mascaretes ni EPI's a causa de la manca d'efectius. Cal informar que l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil, han repartit exactament 2599 mascaretes entre infants, col·lectius vulnerables, comerç local i treballadors sanitaris tant del municipi com de centres hospitalaris de Manresa durant aquests darrers dos mesos. També es van distribuir pantalles facials al CAP i al comerç local. 

Les dades publicades per la Generalitat de Catalunya posen de manifest que Sant Fruitós de Bages presenta un nombre de positius per Covid-19 molt similar als de pobles veïns de la comarca, fet que posa de manifest que no hi ha hagut un repunt de casos arran del repartiment durant la Diada.