Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El riu Llobregat al seu pas per Sant Fruitós de Bages mostra una bona qualitat hídrica i biològica després de l’observació i valoració dels resultats preliminars en el projecte Llegim el riu

Els i les participants han fet un mostreig del riu Llobregat a la zona de Sant Benet de Bages.

Una quinzena de participants han pres part aquest diumenge en la sortida de camp del projecte "Llegim el Riu". De la mà del Grup de Recerca FEHMlab, del Departament de Biologia de la Universitat de Barcelona, i amb la col·laboració de l'Associació Habitats, entitat impulsora del Projecte Rius, la quinzena de participants han pres mostres de les diferents espècies que s'hi han trobat i les han registrat a través de l’aplicatiu mòbil RiuApp (eina d’estudi sobre la qualitat de l’aigua dels rius i els seus ecosistemes).

Un cop analitzades les mostres recollides, es presentaran els resultats durant una trobada que es durà a terme el dimecres 14 de desembre, a 2/4 de 7 de la tarda a la biblioteca, on també es plantejaran propostes de millora per l'ecosistema fluvial. Està previst que aquesta primavera es realitzi de nou una sortida de camp per veure com evoluciona l’ecosistema del riu.

"Llegim el riu" és un projecte que té com a finalitat impulsar la preservació del patrimoni natural a través d’un treball transversal entre la ciutadania, els serveis de mediambient i la biblioteca.