Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El servei d'acompanyament terapèutic es consolida i dobla el nombre de sessions per poder atendre a més infants i joves

En el primer any de posada en funcionament s’han realitzat 150 sessions i aquest curs se n’ofereixen 300 per tal de poder atendre al màxim de famílies possible.

El Servei d'Acompanyament Terapèutic impulsat per l'Ajuntament, i que va néixer fruit de les necessitats que es van detectar derivades de la pandèmia, dobla aquest any el nombre de places que s'ofereixen per a poder atendre a més infants i joves i acompanyar a les famílies en les seves dificultats relacionals, emocionals i educatives.

El SATF és un projecte pioner al municipi que consisteix a oferir sessions, de la mà d'un terapeuta familiar, per tal de prevenir o intervenir en les diferents qüestions que es puguin donar en l'àmbit familiar.

Des de l'Ajuntament, se subvenciona aquestes sessions per tal que tothom qui ho necessiti pugui accedir a aquest servei que es considera d'especial necessitat. A banda, s'agilitza el procés d'espera oferint sessions amb molta més agilitat de l'habitual. El preu per sessió és de 24,5 euros, una tarifa molt per sota del cost del servei ja que l’Ajuntament n’assumeix una part.

Des del juny del 2021 i fins al passat mes de juny, s’han ofert unes 150 sessions a diferents famílies del municipi. Vista la demanda i la necessitat d’aquest servei, l’Ajuntament dobla per aquest curs el nombre de sessions arribant a les 300 de les que es podran beneficiar com a mínim 20 unitats familiars.

Les famílies que vulguin fer ús d'aquest servei poden ser des de famílies amb dificultats per construir el seu projecte vital, fins a crisis de parella que afectin els seus fills passant per situacions de dol o casos de dependència emocional, entre d'altres.

Aquest servei, que és obert a tothom, cal sol·licitar-lo prèviament a l'Àrea d'Atenció a les Persones (Carrer Padró,74) o a l’Ajuntament (plaça de la Vila) o trucant als telèfons 938789701 i 938789700.