Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El solar de l’antiga fàbrica Bertrand i Serra es convertirà en el nou pulmó verd del municipi

El projecte inclourà una zona de jocs infantils i una graderia per a la realització d’actes públics

El solar que va deixar buit l’enderroc de la fàbrica Bertrand i Serra l’any 2015, es convertirà en una zona verda que vol ser un nou punt de trobada pels veïns i veïnes.

En aquest espai, l’Ajuntament hi ha projectat una gran plaça verda on hi haurà gran presència d’arbres i arbustos per tal de convertir-lo en el pulmó verd del centre del municipi.

L’espai comptarà amb diferents recorreguts interns per al passeig, on també s’ubicarà mobiliari per al descans i una font d’ús públic. La urbanització d’aquest espai crearà un nou recorregut que connectarà amb el carrer Jacint Verdaguer, a través de l’espai lliure del costat del futur CAP. La vegetació i la jardineria seran molt presents en aquest espai, ja que faran de barrera natural entre les diferents zones i alhora crearan espais d’ombra.

Per als infants, s’hi instal·laran diversos punts de jocs, en funció de les franges d’edat a qui van dirigits, i es farà ús del talús natural de l’espai per a la instal·lació d’una zona de tobogans, integrant-los d’aquesta manera amb la vegetació.

El desnivell natural també s’aprofitarà per a la creació d’unes grades integrades en el paisatge, que permetran que, a banda de fer-ne ús de forma natural pels usuaris, s’hi puguin celebrar actes diversos amb la participació del públic.

Aquest espai de grans dimensions, es troba ubicat al centre del municipi, i a tocar dels equipaments de la residència, l’Esplai d’avis i el nou CAP i en consonància s’ha projectat una zona saludable i accessible per a tothom. En aquest sentit, en el mur de l’antiga fàbrica que limita amb el centre residencial, s’hi faran unes noves obertures per tal que els usuaris i usuàries tinguin connexió visual amb l’espai.

Paral·lelament, el projecte també preveu mantenir els vestigis que queden de l’emblemàtica fàbrica tèxtil, com són la porta d’accés i un petit edifici.

Per tal de facilitar als veïns i veïnes de la zona l’aparcament en aquest punt del municipi, s’habilitarà un nou aparcament municipal al carrer Jaume Balmes, proper a la zona, que es preveu que entrarà en funcionament abans que s’iniciïn els treballs del nou parc.

Aquest divendres els veïns i veïnes del municipi han pogut conèixer de primera mà aquest projecte en una reunió informativa on l’alcaldessa del municipi, Àdria Mazcuñan i Claret i el regidor d’urbanisme, David Uró, els han explicat els detalls de la iniciativa.

Arxius Adjunts