El tast d’Arròs i Vi de Sant Fruitós de Bages sorprèn als comensals amb atrevides propostes entorn la cuina de l’arròs
Sant Fruitós de Bages ha celebrat aquest dimecres al vespre el Tast d’Arròs i Vi, una proposta gastronòmica entorn l’arròs i els vins de la DO Pla de Bages en el marc de la festa de l’Arròs.
Una cinquantena de comensals han pogut gaudir de les propostes gastronòmiques atrevides i d’alta qualitat, de 4 cuiners del moviment slowfood de la Catalunya Central.
Amb aquesta proposta, l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages vol fomentar el coneixement i l’estima cap als productes locals i alhora impulsar el turisme gastronòmic del Pla de Bages, una regió amb molt de potencial.
El xef Dani Valverde, de “Can Dani” ha cuinat un arròs d’eriçó maridat amb un cava Gran reserva Gibert. En Xavier Benito, d'"Agustí Pastisseria-Restaurant" ha proposat un arròs de pop i sobrassada maridat amb un vi rosat de Grau i Grau. La cuinera Natàlia Segura de "S’ha acabat el bròquil" ha posat sobre la taula un arròs de cansalada, amb cigrons i carxofes i allioli de kimshi, tot plegat maridat amb un vi blanc Valentina d’Exhibis. Finalment, la Irene Morales, del “Voci” ha fet les delícies dels assistents amb un arròs sec de calçots, caça i bolets acabat amb una picada de nyores, fruits secs i un toc de vinagre i tomàquet sec. El maridatge ha estat amb el vi negre Soler Gibert.
La sommelier Anna Castillo ha estat d’encarregada de guiar aquesta experiència gastronòmica.