Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de l’Escola Monsenyor Gibert aprenen els beneficis mediambientals que comporta escalfar el centre educatiu amb biomassa

El centre educatiu s’escalfa amb estella des del passat mes d’octubre
Alumnes de l'escola Monsenyor Gibert realitzant el taller
Alumnes de l'escola Monsenyor Gibert realitzant el taller

Els alumnes de cicle superior de l’Escola Monsenyor Gibert de Sant Fruitós de Bages aprenen els beneficis de l’escalfament amb biomassa a través de tallers didàctics a l’aula.

Amb aquesta proposta educativa es vol fer conèixer als alumnes de quina manera s’escalfa la seva escola. Aquests tallers, que realitzen els alumnes de 5è i 6è de primària, treballen a partir de jocs i plataformes multimèdia.

La caldera de biomassa, que va entrar en funcionament el passat mes d’octubre, alimenta els sistemes de calefacció i d’aigua calenta de l’Escola Monsenyor Gibert i també de la Llar d’Infants Les Oliveres.

La posada en funcionament d’aquesta instal·lació ha permès que ambdós centres deixin de funcionar amb gas natural i ho facin amb biomassa, una energia renovable més neta i que permet la gestió forestal, dóna un nou ús als residus de la fusta, i permet un estalvi important en el cost del combustible.

La caldera que s’ha instal·lat té 400 kW de potència, el seu consum previst és de 404.386 kWh anuals amb una estimació de reducció d’emissions de 79,6 tones de CO2. D’acord amb els consums històrics dels centres educatius i els estudis efectuats, el canvi de combustible de gas natural a estella forestal es calcula que suposarà un estalvi econòmic per a l’Ajuntament d’aproximadament 10.000 euros a l’any.

Cal destacar que des de la  seva entrada en funcionament, els estalvis per ús d'un combustible alternatiu i renovable com la biomassa estan sent superiors als previstos inicialment, ja que els centres educatius necessiten més calor fruit dels protocols Covid que requereixen ventilar més sovint les aules.

Aquestes obres les ha executat la Diputació de Barcelona a través d'una subvenció dels fons europeus FEDER, en el marc del projecte d’instal·lació de calderes de biomassa a la província de Barcelona – Biomassa pel Clima

Arxius Adjunts