Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de Sant Fruitós de Bages podran ser becats per cursar formació professional

L'Ajuntament col·labora amb el projecte IMPULSA que promou la igualtat d'oportunitats entre els alumnes de 4t d'ESO.
Imatge d'arxiu - INS Gerbert d'Aurillac
Imatge d'arxiu - INS Gerbert d'Aurillac

Els alumnes de 4t d'ESO de Sant Fruitós de Bages que vulguin cursar formació professional de cara el curs 2021-2022, podran accedir, si ho necessiten, a una beca de la Fundació IMPULSA per cursar estudis de formació professional.

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha començat a col·laborar amb aquesta fundació que té per objectiu promoure la igualtat d'oportunitats dels i les joves acompanyant-los en la seva formació i creixement personal.

El mètode IMPULSA, acompanya a joves amb talent que es troben en una situació econòmica complicada, i formen part de famílies desfavorides socialment, i se'ls ofereix una beca per accedir a estudis de formació professional, un ordinador, sessions de treball personal i orientació laboral.

Per la seva banda, aquests joves es comprometen, a banda de cursar els estudis, a realitzar accions de voluntariat al municipi.

Aquesta Fundació està integrada per un grup d'empresaris que treballa fent xarxa al territori entre els joves i les seves famílies, les empreses, els mentors i mentores, les entitats, els centres educatius i les institucions. Els centres educatius del municipi són els encarregats d’escollir quin alumnat podrà accedir a aquestes beques valorant i tenint en compte les aptituds i actituds dels estudiants.

Actualment, el Mètode Impulsa és present a les comarques d'Osona, la Garrotxa, el Berguedà i el Moianès. Sant Fruitós de Bages i Balsareny seran els primers municipis del Bages en adherir-se al projecte pel curs vinent.