Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de Sant Fruitós de Bages treballen les pintures de Ramon Casas en l'any del 150è aniversari del naixement del pintor

Els alumnes dels 4 centres educatius de Sant Fruitós de Bages han iniciat un projecte a l’entorn de diferents pintures de Ramon Casas en motiu del 150è aniversari del naixement del pintor.

Cada centre educatiu ha escollit un quadre del pintor barceloní i estan realitzant un treball de reproducció lliure de cada obra. Aquestes reproduccions fetes pels alumnes s’exposaran a partir del divendres 16 de desembre a la plaça Pintor Casas en una festa lúdico-cultural oberta a tothom.

Les obres han estat triades a partir d’una visita realitzada a finals del passat mes d’octubre al Monestir de Sant Benet de Bages, per veure l’obra del pintor per part dels directors dels centres escolars.

Els alumnes de l’escola Monsenyor Gibert han escollit l’obra “Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem”, l’escola Pla del Puig un cartell que Ramon Casas va fer per a Codorniu, l’escola Paidos un dibuix que Casas va fer per la revista “Pèl & Ploma” i l’institut Gerbert d’Aurillac ha escollit diverses obres que giren a l’entorn del Monestir de Sant Benet de Bages.

El mateix divendres 16 de desembre es descobrirà una placa commemorativa del 150è aniversari del naixement de Casas a la plaça que porta el seu nom al municipi. Durant l’acte, Ràdio Sant Fruitós emetrà un programa especial en directe on entrevistarà a personalitats relacionades amb l’any Casas i amb els alumnes que han participat en el projecte.

A banda, Sant Fruitós de Bages ha programat un seguit d’activitats durant els mesos de novembre i desembre a l’entorn de Casas.
Fins el 17 de desembre es pot veure una exposició i mostra de recursos sobre l’artista a la biblioteca municipal. Aquesta mostra recull material cedit pel Museu de Sant Fruitós.

La historiadora d’art Isabel Coll realitzarà dues xerrades a l’entorn de Casas el divendres 2 de desembre a la biblioteca. La primera de les xerrades, que es realitzarà a les 11:20 hores del matí, porta per títol “ Com saber llegir un quadre a través de les obres de Ramon Casas”, una xerrada adreçada als alumnes de l’institut. La segona de les xerrades tindrà lloc a les 7 del vespre i porta per títol “Júlia, el desig” on es realitzarà un recorregut per la trajectòria de Casas, els seus mestres i els seus gustos a través de les obres pintades a Júlia Peraire.

A banda la biblioteca municipal també ha organitzat un taller infantil d’ombres xineses prenent de model figures de Casas pel proper dimecres 23 de novembre a les 6 hores de la tarda, un taller d’expressió artística per infants de fins a 5 anys a partir d’una projecció del Monestir, que tindrà lloc el dimecres 30 a les 6 hores de la tarda i finalment, del 28 de novembre al 3 de desembre l’il·lustrador Joan Romero realitzarà una reinterpretació lliure d’un quadre de Ramon Casas.

 

Arxius Adjunts