Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages ofereix una alternativa educativa a les expulsions dels alumnes de l'institut

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, l’institut i la Residència l’Onada han realitzat un conveni de col·laboració per dur a terme el “projecte d’aprenentatge i comunitat”.
D'esquerra a dreta: Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages, Lluís Virós, director de l'institut Gerbert d'Aurillac i Anna Boet, directora de la residència El Lledoner
D'esquerra a dreta: Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages, Lluís Virós, director de l'institut Gerbert d'Aurillac i Anna Boet, directora de la residència El Lledoner

El projecte d’aprenentatge i comunitat, impulsat per l’institut Gerbert d’Aurillac, pretén millorar la convivència al centre educatiu, donar una resposta alternativa a aquells alumnes que generen conflictes a l’aula i alhora realitzar un treball en benefici del municipi i les seves persones. En aquest sentit s’ha impulsat de nou aquest model educatiu que farà que els alumnes que es mostrin desmotivats, que rebutgin el sistema escolar o que hagin estat sancionats per faltes de conducta amb els seus companys o amb personal del centre, realitzin treballs comunitaris a la Residència per a la gent gran del municipi.

El projecte, destinat als alumnes d’ESO, consisteix en la participació en diferents activitats en el centre residencial com tallers, activitats d’animació, lectura col·lectiva, acompanyament, etc. durant un matí a la setmana.

La implantació d’aquest projecte pretén reduir les actituds que generen problemes de convivència oferint als joves alternatives a les tradicionals sancions que posin a l’adolescent en situacions reals que els puguin ajudar a créixer en valors i responsabilitat alhora que se’ls apropa al món laboral.