Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els equipaments municipals de Sant Fruitós de Bages comptaran amb airejadors a les aixetes dels lavabos rentamans per reduir el consum d’aigua potable

Es calcula que aquests dispositius permeten un estalvi d’entre un 40% i un 60%.

Els edificis municipals de Sant Fruitós de Bages comptaran progressivament, a partir d’aquesta setmana, amb airejadors a totes les seves aixetes dels lavabos rentamans.

Aquests dispositius, també coneguts com a difusors o atomitzadors són petits aparells que s’enrosquen a les aixetes i el que fan és barrejar aire amb el cabal d’aigua per d’aquesta manera reduir el consum. A banda, també funcionen quan la pressió que arriba és baixa, ja que a banda de reduir-ne el consum, l’usuari té la sensació que n’augmenta la pressió.

Segons l’Agència Catalana de l’Aigua aquests mecanismes permeten reduir entre un 40% i un 60% el consum d’aigua.

Aquests dispositius es preveuen instal·lar a les oficines de l’Ajuntament, a la Biblioteca, al Nexe – Espai de Cultura, a la Llar d’infants, al pavelló d’esports, al camp de futbol municipal, a l’escola de música, a l’Esplai, al Teatre Casal Cultural, a les piscines municipals, a la comissaria de la Policia Local, al magatzem de la Brigada, entre d’altres.

Aquesta mesura se suma a les diverses accions de sensibilització que s’han realitzat en motiu de l’Any de l’Aigua.

Podeu consultar materials didàctics, jocs i diferents propostes a: https://view.genial.ly/660d019e33c13e001456ebaa