Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els gegants de Sant Fruitós de Bages celebren el seu 25è aniversari amb una Trobada de Gegants

L'Associació “Amigos sin Fronteras” de Costa Rica, seran els convidats d'honor de la festa.

Aquest diumenge 2 de juny la Colla Gegantera i Grallera de Sant Fruitós de Bages celebrarà una trobada de gegants pel 25è aniversari dels gegants Sala i Ricardis.

La matinal començarà a les 11 del matí al Parc del Castell on estaran exposades totes les figures que participen en la trobada.

A les 12 del migdia, des del mateix parc, les colles participants iniciaran una cercavila cap a l'avinguda Lluís Companys, el carrer Sallent, el carrer Balmes, el carrer Joan XXIII, el carrer Arquitecte Gaudí, i fins a arribar al Cobert de la Màquina de Batre, on es faran els balls de lluïment i es tancarà la festa amb un esclat final.

Amb motiu del 25è aniversari dels gegants grossos de Sant Fruitós de Bages, arribaran al municipi les Mascaras de l'associació " Amigos sin Fronteras" de Costa Rica. Serà una oportunitat única per veure El Demonio, el Esqueleto, la Brujita, la negrita, el Señor i la Señora Caribenyos, una imatgeria popular similar als nostres capgrossos que al país sudamericà anomenen Mascaras.

També participaran a la trobada com a colles convidades els geganters i Grallers del Poblenou de Manresa, els Gegants de la Ciutat de Sabadell, els Geganters i Grallers de la Faràndula de Badalona, els Gegants Bojos de Terrassa i els Gegants i grallers de la La llacuna.

Els Gegants Sala i Ricardis van néixer l'any 1999 i aquest any, per celebrar el seu 25è aniversari han renovat la seva imatge amb nous vestits. L'any 2003, es van estrenar l'Isarn i l'Aigó, els gegantons, que representen dos dels quatre fills de la parella.