Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els gegants Sala i Ricardis estrenen nou vestuari en el marc de la Festa de l’Arròs

Olga Adell ha estat l’encarregada de confeccionar aquestes noves peces.

Aquest diumenge 11 de febrer, els gegants Sala i Ricardis han estrenat nou vestuari en el marc de la Festa de l’Arròs, en l’any del seu 25è aniversari.

La descoberta del nou vestuari s’ha celebrat a les 12 del migdia a la plaça Alfred Figueras, on els veïns i veïnes han pogut veure com es destapaven les figures i es descobria la nova indumentària.

L’encarregada de la nova vestimenta dels gegants de Sant Fruitós de Bages ha estat Olga Adell. La geganta Ricardis llueix un nou vestit mostassa i verd i el gegant Sala una peça que combina el marró i el verd.

Per a la confecció de la roba de Sala s’han utilitzat 17 metres de roba per la capa i 13 metres més per a la faldilla i les mànigues. Pel vestuari de Ricardis 20 metres de vellut sintètic, 5 metres de roba de mascada, 20 metres de passamaneria i 8 botons de pedreria per la part del darrera i el collaret.

El 14 de febrer de 1999 Sant Fruitós de Bages va celebrar la I Trobada de gegants i va ser en aquesta quan es van presentar els primers gegants del municipi, Sala i Ricardis, una imatgeria popular que representa els fundadors del Monestir de Sant Benet de Bages.

Els gegants van ser dissenyats per Andreu Descals i construïts pel mestre Antoni Mujal de Cardona.