Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els infants de Sant Fruitós de Bages posaran nom a la nova residència i escola que AMPANS està a punt de posar en marxa al municipi

La fundació ha fet un conte per explicar la discapacitat i fomentar la inclusió.

AMPANS ja té a punt la residència infantil i juvenil, i escola, que acollirà infants i adolescents de 12 a 18 anys, amb discapacitat intel·lectual i autisme.

Davant la seva imminent posada en marxa, AMPANS ha volgut convidar als centres a prendre-hi part per tal d’acostar-los el projecte i donar-lo a conèixer a tota a la ciutadania. De tal manera que l’entitat, amb el suport de l’Ajuntament de Sant Fruitós, ha fet el conte “La Greta i els seus amics necessiten persones com tu”, adreçat als alumnes de les escoles, per explicar-los la discapacitat i compartir amb ells actituds i valors que contribueixen a la inclusió.

A través del conte, es proposa als infants del municipi que ajudin a trobar un bon nom per a la nova llar i escola del poble, i els convida a visitar-la i a compartir-hi activitats, això si, quan la fi de la pandèmia ho faci possible.

AMPANS ha presentat aquest conte a l’aula de cinquè de primària de l’escola Pla del Puig, i ho ha fet de la mà de la conta-contes Clara Gavaldà. A l’aula l’ha acompanyada una de les il·lustradores del conte, Laura Estrada. La Laura combina la jardineria, la seva feina al Centre Especial de Treball d’AMPANS, i la il·lustració, i ha estat l’encarregada de la creació visual del personatge que protagonitza el conte, la Greta. La resta de les il·lustracions s’han creat al taller artístic L’Art de Viure que AMPANS promou dins del servei de Centre Ocupacional.

Junt amb la visita de la conta contes, l’escola Pla del Puig, i les escoles Paidos i Monsenyor Gibert, de Sant Fruitós, i l’escola Jeroni de Moragas d’AMPANS, també han rebut, junt amb els contes, una urna, en forma de caseta de fusta, perquè els alumnes hi dipositin el full amb l’exercici de trobar un nom per a la nova residència i escola.

La voluntat d’AMPANS és fer arribar el conte a totes les escoles que hi puguin estar interessades i a fer-ne una versió digital i amb conta-contes, per compartir els valors que han d’ajudar a fer una societat més amable i inclusiva amb totes les persones.