Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els lavabos dels equipaments municipals passen a ser inclusius per tal de que totes les persones hi tinguin cabuda i se sentin reconegudes i còmodes

La nova retolació pretén superar el binarisme de gènere i oferir espais més inclusius i respectuosos amb totes les persones.

Des d'aquest mes d'abril, els lavabos dels diferents equipaments municipals de Sant Fruitós de Bages compten amb una nova retolació que informa dels elements que pots trobar dins el lavabo, visibilitzen la diversitat de gènere i mostren una voluntat inclusiva i de reconeixement. És per això que es pot trobar els identificadors d’un vàter, una pica, un urinari, un canviador, un lavabo adaptat i una dutxa; uns símbols del no binarisme amb un rètol a la porta que remarca que es tracta d’un lavabo inclusiu.

A banda, també s'afegeix el nou símbol de la copa menstrual, cada vegada més utilitzada, que permet identificar quins sanitaris disposen de pica per a netejar-la i alhora es fa conscienciació d'aquest sistema, molt més sostenible que les compreses i els tampons, que s'utilitzen encara de forma molt habitual.

Aquesta nova retolació ja s'ha instal·lat als banys de l'Ajuntament, de l'oficina del carrer Padró, del Nexe- Espai de Cultura, del Nexe Espai Jove, de la Biblioteca, de l'Escola de Música, del Camp de Futbol, del Pavelló d'Esports i de les Piscines.

L’acció està emmarcada en la campanya de l’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d'Igualtat del Consell Comarcal del Bages i vol garantir el dret de qualsevol persona a no ser discriminat o discriminada en vestuaris i lavabos.