Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els santfruitosencs escullen l’Era de Cal Vallbona com a nom per la plaça d’entrada al nou museu municipal

Aquest és el nom amb què popularment s’anomenava aquesta plaça del municipi

El 58,5% dels santfruitosencs i santfruitosenques que han votat en el procés participatiu engegat per l’Ajuntament, han escollit el nom de l’Era de Cal Vallbona per denominar la plaça ubicada davant dels horts de La Sagrera.

Aquesta denominació és en motiu dels pallers que la família Sala-Vallbona tenien a tocar de la plaça. A l’actual espai s’hi batia el blat que posteriorment s’emmagatzemava en aquests coberts.

Un total de 224 veïns han participat, des del 4 i fins a l’11 de novembre, en aquest procés participatiu.

D’entre les opcions proposades el 58,5% (131 vots) han escollit l’Era de Cal Vallbona; el 21,4% (48 vots) han escollit el nom d’Àngel Tañà i Sanfeliu, qui fou alcalde del municipi l’any 1936 i un 17,8% (40 vots) han optar per plaça del Torrent Bo, el torrent que transcorre davant mateix del punt on és ubicada la plaça i que rega els horts de La Sagrera. Finalment el 2,3% restant de vots ha anat a parar a altres opcions com plaça del Dr. Morán, de l’1 d’octubre o del Museu.

Recordem que per participar en l’elecció del nom de la plaça s’havia d’estar empadronat al municipi i ser major de 18 anys, un cop comprovades aquestes  dades s’han considerat nuls un total de 25 vots.

En les properes setmanes des de l’Ajuntament es programarà un acte popular per tal d’inaugurar oficialment nova denominació de la plaça.