Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els santfruitosencs podran escollir el nom de dues places del municipi a través d'un procés participatiu

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages obre un procés participatiu per tal que la ciutadania sigui l’encarregada d’escollir el nom de dos espais públics, a través de triar un dels noms proposats o una opció de proposta oberta, tant per la plaça situada al Carrer Verge de Juncadella de Pineda de Bages com a la plaça que es troba entre Crta/Vic, C/Joan XXIII I C/Albéniz, al nucli del poble.

El període per poder participar en l’enquesta serà des del dilluns 10 de desembre al  diumenge 16 de desembre i podran participar-hi, una única vegada, totes aquelles persones majors de 18 anys empadronades al municipi. Es podrà participar tant per via telemàtica, a través de la pàgina web municipal i de l’APP mòbil municipal, com presencialment a l’ajuntament en horari d’atenció al públic (de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i els dijous de 17 a 19 hores). El dijous 13 de desembre també es podrà votar presencialment al local municipal de Pineda de Bages de les 11h a les 14 hores.

La votació es realitzarà a través d’un formulari, on els participants podran escollir entre les 3 opcions proposades per a cada espai públic i tindran l’oportunitat de proposar una quarta opció. El fet d’escollir la quarta opció exclou la possibilitat de triar una de les opcions preestablertes. En cas que algun participant esculli més d’una opció, la seva participació serà considerada nul·la.

El nom que es posarà a cada plaça serà aquell que obtingui més vots. Es dona la possibilitat per ambdues places que el nom escollit sigui el de “primer d’octubre”. En cas que el nom que guanyi en ambdós casos sigui el mateix, aquest nom es posarà a l'espai públic on hagi obtingut més nombre de vots i en l'altre espai s'hi posarà la segona opció més votada.

S’ha donat la circumstància que ha coincidit la petició de veïns de Pineda per donar el nom de plaça primer d’octubre a l’espai públic de la urbanització, amb la petició d’un nombre significatiu d’altres veïns demanant el mateix nom per la plaça al costat de la Crta. de Vic al nucli. Això sumat a la moció presentada i aprovada pel Ple Municipal per fer un procés participatiu únic i global per a tots els ciutadans, s’ha resolt establint aquesta consulta a través del procés participatiu conjunt.

Les opcions proposades són les següents:

Plaça situada entre Crta/Vic, C/Joan XXIII i C/Albéniz
-Plaça del Ressorgiment. Aquesta proposta és degut a que l’estàtua que hi està ubicada s’anomena Escultura del Ressorgiment. L’escultura va ser confeccionada per l’escultora local Neus Serra a petició de l’ajuntament l’any 1989.
-Plaça Primer d’Octubre. Aquesta opció neix arrel de la petició via instància per part d’una vuitantena de veïns d’anomenar aquesta plaça amb aquest nom en commemoració a la data en que es va celebrar el referèndum d’autodeterminació i als fets succeïts el dia 1 d’octubre de 2017.
-Plaça Catalunya. Aquesta proposta prové del Pla general d’ordenació de 1969 on aquesta plaça s’havia d’anomenar Plaça Catalunya. D’aquesta manera és dona l’opció de recuperar un nom que històricament li havia estat assignat.

Plaça al C/Verge de Juncadella de Pineda de Bages
-Plaça Maurici Serramalera. Aquesta opció neix amb la voluntat de recordar qui va ser el primer president de l’Associació de Veïns de Pineda de Bages, Maurici Serramalera.
-Plaça de la Llibertat. A proposta de la mateixa Associació de Veïns de Pineda de Bages i en resposta a la situació que viuen alguns polítics que actualment es troben presos.
-Plaça Primer d’Octubre Aquesta opció és una proposta de l’Associació de Veïns de Pineda de Bages en record dels fets succeïts el passat dia 1 d’octubre de 2017.

Arxius Adjunts

Imatges relacionades