Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entra en servei la rotonda de la carretera de Berga que facilita l'entrada i sortida del nucli urbà de Sant Fruitós de Bages

Aquesta setmana passada ha entrat en servei la nova rotonda de la carretera C-16c que regula el trànsit i facilita els accessos al nucli urbà de Sant Fruitós de Bages. Encara que falten serrells per acabar, la nova infraestructura significa l’assoliment d’una de les fites importants que s’havia fixat el municipi en els darrers anys.

Les obres, que van començar el mes d’octubre passat, han seguit el terminis previstos i s’han pogut fer realitat gràcies a l’estreta col·laboració entre la direcció general de Carreteres de la Generalitat i l’Ajuntament de Sant Fruitós. A mitjan de febrer passat es va obrir la meitat de la rotonda, ja en la recta finals d’un projecte que es va començar a embastar fa uns anys.
La reivindicació de Sant Fruitós de Bages es va anar concretant els anys 2013 i 2012 en diferents reunions que va mantenir l’alcalde Joan Carles Batanés amb el Delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau, i amb el director general de Carreteres, Xavier Flores.

La rotonda enllaça la carretera de Berga amb l’avinguda Girona i camí del cementiri. Els treballs han comportat l’actuació en quatre punts dels vials laterals d’accés amb la C-16c fins a la rotonda acaba mesos enrere a l’altura de la Serreta –immediacions Menfis-. Aquesta infraestructura ja estava contemplada al Pla General d’Ordenació Urbana del 1995.