Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es comença el tràmit per constituir el museu com a servei públic municipal

El museu de Sant Fruitós de Bages, que està inclòs dins del Registre de Museus de Catalunya amb la classificació de Col·lecció i és gestionat des del 2006 pel Col·lectiu de Recerca Històrica, passarà a mans municipals per tal de garantir-ne la conservació del patrimoni que alberga.

Fins al moment, el Col·lectiu de Recerca Històrica, ha estat qui ha creat i gestionat de manera altruista l’equipament durant els darrers 10 anys. Amb el futur canvi de titularitat, l’Ajuntament està establint un nou servei municipal que gestionarà de forma directa amb personal de l’ajuntament, com l’arxivera municipal que s’hi dedicarà parcialment. També adquirirà en cessió, tot el fons patrimonial que integra la col·lecció. El Col·lectiu de Recerca Històrica seguirà molt vinculat a l’equipament a través d’un conveni d’assessorament, amb un paper destacat en l’assessorament i la gestió de la col·lecció local i del museu.
El museu, ubicat a la Parròquia vella de la Sagrera, està especialitzat en els oficis, el folklore, les tradicions i les estances de la casa pairal que existien al poble a principis del segle XX. L’espai té una superfície útil de 140 m2 i es composa de 8 estances i una terrassa.

Per altra banda, dins els pressupostos municipals d’enguany, hi ha inclosa la redacció del projecte executiu per la rehabilitació i adaptació de Cal Xamal com a futur emplaçament del museu municipal.