Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es signa el conveni d'acord entre el setmanari Montpeità i l'Ajuntament

L’alcalde, Joan Carles Batanés i Josep Sanfeliu, president de Brogit Difonem Cultura, firmen l’acord de donació patrimonial del setmanari Montpeità a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.

Amb aquest acord es vol donar reconeixement al recorregut del setmanari, nascut l’any 1989, que durant gairebé 30 anys ha informa’t de les notícies al municipi. La seva tasca ha estat, i és, la de difondre les notícies i activitats de Sant Fruitós de Bages generant alhora un important fons documental en imatges i notícies de la història del municipi que amb aquest conveni es busca preservar.
En conseqüència, s’acorda incloure el setmanari Montpeità a l’Arxiu Municipal per tal d’afavorir la divulgació i la preservació dels seus continguts. Paral·lelament Brogit Difonem Cultura, en representació de les diferents entitats que han gestionat el setmanari, i tal com es va fer públic, en el decurs de l'acte dels Premis Montpeità celebrat el passat 19 de gener, fa entrega a l’Ajuntament de la titularitat dels drets d’explotació comprometen aquest a :
-Custodiar el fons documental i fotogràfic a l’Arxiu municipal de Sant Fruitós de Bages i assumir les despeses de conservació i, si escau, restauració.
-Efectuar una descripció que en faciliti la identificació i localització.
-Identificar el conjunt de documents amb el títol: Fons Setmanari Montpeità i les imatges amb el títol: Fons fotogràfic Setmanari Montpeità i tractar-ho com una unitat.
-Obrir els documents i les imatges a la consulta pública.
-Digitalització de les fotografies que pertanyen al fons documental.