Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esport i solidaritat al Campionat Territorial de Sant Fruitós de Bages

Durant la competició s’impulsarà una recollida de calçat esportiu per Uganda i es busca ampliar la recaptació econòmica per les persones refugiades d’Ucraïna

L'activitat del Campionat de Catalunya de Seleccions Territorials, que se celebrarà del 12 al 14 d'abril a Sant Fruitós de Bages, torna a arrancar motors. En aquestes tres setmanes que queden per davant es reactivaran els entrenaments i també s'activaran les accions solidàries que acompanyaran el campionat com són: una recollida de calçat esportiu per enviar a Uganda i l'ajuda econòmica per ajudar als refugiats d'Ucraïna.

El campionat, que s'havia de celebrar els dies 2, 3 i 4 de gener, es va haver d'ajornar fins a Setmana Santa per la complicada situació provocada per la COVID-19 durant les vacances de Nadal. Ara, la competició torna a la seva màxima esplendor amb una única diferència respecte al mes de gener, i és que el primer dia tindrà lloc el campionat infantil, el segon el cadet i el tercer, el juvenil. Un canvi d'ordre necessari per adequar la competició catalana i estatal amb el campionat.

Els equips tècnics catalans que participaran en el Campionat Territorial activaran de nou els entrenaments sectorials i enviaran les convocatòries de participació als jugadors i jugadores. La setmana vinent es faran públics els llistats provisionals i els llistats definitius es coneixeran la setmana anterior al campionat.

Accions solidàries

Per un costat, la Federació Catalana de Voleibol i l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, amb la col·laboració de Kukura (associació sense ànim de lucre que promou projectes solidaris a Fort Portal) engeguen, en el marc de la celebració del Campionat de Catalunya de Seleccions Territorials, una recollida de calçat esportiu que s'enviarà a Fort Portal, Uganda. L'objectiu d'aquesta acció és donar oportunitats d'igualtat a qualsevol persona a través de la pràctica de l'esport.

La recollida de calçat s'activarà durant la celebració del Campionat de Catalunya de Seleccions Territorials a Sant Fruitós de Bages i s'allargarà fins al 30 d'abril. L'acció tindrà punts de recollida al mateix pavelló i també a les escoles i instal·lacions municipals del municipi. Per això, es convida totes les persones participants i acompanyants del campionat, així com a tota la població a col·laborar amb l'aportació de sabatilles esportives en desús, però en bon estat.

L'entrega del calçat esportiu s'haurà de fer posant-lo en una bossa tancada i lligant els cordills de cada una de les parelles per facilitar la seva organització. S'anima als clubs a realitzar una recollida prèvia a les seves entitats i entregar el material aconseguit de manera conjunta durant la celebració del campionat. També s'acceptarà l'entrega de material en maletes o bosses de grans dimensions que després ajudin en el trasllat a Uganda.

L'esport és un llenguatge universal, però no les condicions en les quals es practica. A Uganda, com a molts d'altres països, la falta de calçat és una realitat, això no obstant no els impedeix tenir una vida plena i, tampoc, la pràctica esportiva. Per això, assolir que tothom pugui accedir a l'esport de manera igualitària és l'objectiu i el Campionat Territorial, el marc ideal. La participació en cadascuna de les jornades d'esportistes de diferents categories i edats, permetrà una àmplia i variada mostra que donarà aquesta oportunitat als diferents segments de la població de Fort Portal, a més de rebaixar el risc de lesions, ferides i infeccions produïdes per anar descalç.

CARTELL RECOLLIDA SOLIDÀRIA CALÇAT.jpg

D'altra banda, i tenint en compte la realitat que afecta Ucraïna també s'anima a tots els participants a col·laborar amb la recollida de diners que l'Ajuntament està duent a terme per ajudar a les persones refugiades a través de les aportacions en aquest número de compte ES7301826035450201728066.

Durant la celebració del campionat també es realitzaran diferents accions en contra de la guerra.

Imatges relacionades