Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Establiments i equipaments municipals de Sant Fruitós de Bages seran Punts Lila de prevenció de les violències masclistes

Diferents establiments comercials del municipi i els equipaments de l’Ajuntament, la Biblioteca, i el Nexe-Espai de Cultura, esdevindran punts liles, punts informatius de referència per a la ciutadania en prevenció i sensibilització vers les violències masclistes.

A dia d’avui, ja son dotze els establiments comercials que s'han adherit a aquesta campanya, impulsada per l'Ajuntament amb el suport de la Diputació de Barcelona. Els establiments del municipi que estiguin interessats en participar-hi poden posar-se en contacte amb l’àrea d’Atenció a la Ciutadania del carrer Padró, sigui presencialment o trucant al 93 878 97 01.

La iniciativa de crear una xarxa de punts liles té per objectiu crear i consolidar una xarxa orientada a informar, formar, sensibilitzar, prevenir i atendre les violències masclistes així com lluitar contra les actituds i els comportaments sexistes, reforçant la detecció de les violències masclistes així com la informació dels recursos municipals disponibles.

Els responsables dels establiments o equipaments adherits a la xarxa, rebran una formació per tal d'oferir-los eines per a poder realitzar un bon acompanyament i disposaran d'informació i recursos per informar i derivar, en cas que sigui necessari, els casos que detectin. Aquests establiments i equipaments comptaran amb un distintiu que els identifica i acredita com Punt Lila adherit a la Xarxa.

En total són 24 municipis de la província de Barcelona qui s'han adherit a aquesta iniciativa. Al Bages Sant Fruitós de Bages, Navàs i Súria són els 3 municipis que formen part d'aquesta iniciativa.