Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Estrena d'una nova senyera a la Torre Sanmartí en motiu de la Diada de Catalunya

La celebració de la Diada 2015 manté el gruix dels actes al Cobert de la Màquina de Batre

El divendres 11 de setembre es celebrarà la Diada Nacional de Catalunya que a Sant Fruitós de Bages mantindrà la ubicació dels actes al Cobert de la Màquina de Batre. La matinal s’encetarà amb la novetat d’una passejada fins la Torre Sanmartí on l’Ajuntament haurà instal·lat un nou pal per enlairar una senyera que serà visible des del nucli de Sant Fruitós.

La trobada serà a 3/4 de 9 del matí a la Plaça de l’Ajuntament, per sortir a les 9, on hi haurà coca i xocolata pels assistents. Està previst que també participin en aquesta passejada els Gegantons de Sant Fruitós, Isarn i Aigò. A la Torre Sanmartí s’hissarà la senyera i es cantarà el Cant dels Segadors, per seguir posteriorment la passejada de retorn fins al Cobert de las Màquina de Batre.

En aquest punt, a partir de les 10.10 del matí hi haurà una ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa. Quan passin 10 minuts de les 11 del matí hi haurà l’acte tradicional que amb motiu de la Diada fa la Parròquia de Sant Fruitós que deixarà pas, a les 11.20 h, a l’inici de l’acte institucional que organitza l’Ajuntament.

En aquest acte institucional hi actuarà l’Agrupació Coral Sant Fruitós dirigida per Anna Maria Riera, es llegirà el Manifest de la Diada, i es clourà amb el parlament a càrrec de l’Alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés Subirana.

Els gegants de Sant Fruitós posaran el punt i final a la festa als voltants de les 12 del migdia. Una hora més tard sortiran els autocars organitzats per l’assemblea local de l’ANC que aniran fins la Meridiana de Barcelona per participar a la manifestació de la Diada.