Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Èxit de participació en la presentació de l'Espai de Debat Educatiu de Sant Fruitós de Bages

El Projecte Espai de Debat Educatiu ha despertat l’interès de la comunitat educativa del poble

Aquest divendres, 6 de novembre, va presentar-se el Projecte Espai de Debat Educatiu amb molt bona participació de la comunitat educativa de Sant Fruitós de Bages. La presentació va anar a càrrec de l’Alcalde, Joan Carles Batanés, la Regidora d’ensenyament, Mònica Cruz, la Tècnica responsable del projecte de la Diputació de Barcelona, Laura Abillar i de la dinamitzadora de l’espai, Maria Jesús Comellas. Va comptar amb l’assistència d’una cinquantena de persones de diferents sectors entre pares, avis, regidors, tècnics municipals, mestres i representants de les AMPES i de diferents clubs esportius.

A través d’aquest projecte es vol crear un espai de debat i reflexió conjunts d’aspectes importants de l’educació per tal de consensuar criteris d’actuació i millorar la coherència educativa a nivell de tot el poble. Aquest projecte es fa amb el suport de la Diputació de Barcelona i compta amb la implicació de Maria Jesús Comellas, mestra i doctora en psicologia, que serà la dinamitzadora de l’espai. A banda de compartir punt de vista i formes d’educar es recolliran suggeriments per part dels participants.

Durant l’acte de presentació, Maria Jesús Comellas va explicar que no és una escola on s’ensenyi als pares i mares a educar als fills, sinó que seran unes trobades amb persones de diferents sectors on es debatrà sobre aspectes que preocupen de l’educació dels infants. El grup que es reunirà mensualment serà a la vegada el responsable de parlar-ne amb el seu entorn i fer-lo extensiu, per així donar-li més força.

El projecte arriba a Sant Fruitós de Bages després que una ciutadana del municipi fes la proposta a l’Ajuntament, ja que el coneixia d’altres municipis. Tal i com va explicar la tècnica de la Diputació, l’acompanyament de la dinamitzadora, Maria Jesús Comellas, serà per 3 anys, però amb l’objectiu que el projecte es quedi al municipi i que avanci amb la inèrcia i l’empenta que hi posin els participants de Sant Fruitós de Bages.

Per acabar la primera trobada, es va decidir quin seria l’horari i el dia que es realitzarien les reunions, que cal dir que són obertes a tothom. Serà un divendres al mes a les 19:00h a la Biblioteca. La primera trobada per decidir el tema que es treballarà aquest primer any serà aquest divendres 13 de novembre.