Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa de l'Arròs 2018


El proper diumenge 11 de febrer, Sant Fruitós de Bages viurà la seva festa més popular, la Festa de l’Arròs.
Com sempre, la Festa de l’Arròs comptarà, entre els seus grans atractius, amb una bona col·lecció de propostes nascudes de la tradició de la cultura popular catalana (gegants, concurs de pintura, sardanes, puntaires, ...)

 

RACIONS D’ARRÒS


Aquest 2018 es repartiran 3.200 racions d’arròs, per tal de poder oferir degustar un plat a taula a més persones.
Ingredients:
- 335kg d’arròs
- 72 kg de conill
- 150 kg de costella de porc
- 72 kg de llagostins
- 250 kg de sípia
- 100 kg de musclos de roca
- 15 kg de pèsols
- 200 kg de ceba
- 10 kg de pebrot verd
- 30 kg de pebrot vermell
- 60 kg de tomàquet
- 15 kg d’alls
- 18 kg de sal
- 50 litres d’oli d’oliva

CARTELL DE LA FESTA

El cartell de la Festa de l’Arròs 2018 és obra del santfruitosenc Pep Creus, pregoner de la Festa Major d'hivern d'enguany.

MERXANDATGE DE LA FESTA


Es podrà adquirir la gorra i el drap de cuina oficials dels cuiners de la festa al preu de 14 i 5 euros respectivament als següents establiments locals: Juli Modes, Seti, Mitja Mitjó i Prat Homs Sabaters o el mateix dia de la festa a l’estand de l’Ajuntament.

Aquest any, en motiu de l’Any Alfred Figueras 2018, també es vendran imants i punts de llibre dedicats a aquesta celebració i també en homenatge als gegants de Sant Fruitós al preu de 1,5€.

CONCURS DE FOTOGRAFIA

Durant tota la celebració es portarà a terme un concurs de fotografia amb l’objectiu de reflectir la varietat d’experiències i moments que es poden captar en imatges durant la festa. L’objectiu és fotografiar aspectes rellevants, anecdòtics i singulars de la diada, fotografies de moments, racons i singularitats del gran dia. Per tal de participar-hi caldrà etiquetar la fotografia amb #FestaArrosSFB2018 a Facebook o a lnstagram. Es poden presentar fins a un màxim de tres fotografies en color, en blanc i negre i també l’aplicació de filtres o retoc fotogràfic. Les fotografies s’hauran d’etiquetar del 11 al 25 de febrer i es podran votar fins el 5 de març.

CONCURS DE PINTURA RÀPIDA


La 43ena edició del concurs de pintura ràpida es durà a terme durant tot el dia. Enguany s'introdueix, a part del primer, segon i tercer premi, el premi honorífic Alfred Figueras dotat amb 700€. Les inscripcions per participar-hi es poden realitzar de 8 a 10 del matí al Nexe-Espai de Cultura

CONCURS D’ARROSSOS

Com cada any es celebrarà el concurs d’arrossos on poden participar-hi fins a 20 colles. Enguany el concurs compta al un jurat de luxe format per la cuinera Pilar Purtí, el cuiner de la Fundació Alícia Marc Puig-Pey i la jove cuinera participant del Masterchef junior Núria Serra.

PASSATGES DE LA FESTA


Sant Fruitós de Bages commemora durant l’any 2018 el 120è aniversari del naixement de l’insigne pintor santfruitosenc Alfred Figueras i Sanmartí. Enguany volem deixar constància en aquest espai dedicat a rememorar passatges de la festa de l’arròs, com Alfred Figueras va estar vinculat a la festa de forma destacada.
En el primer concurs de pintura ràpida de la Festa de l’Arròs, que va tenir lloc el 25 de febrer de 1968, Alfred Figueras formava part del jurat del concurs. Enguany també s’ha fet públic un vídeo de la Festa de l’Arròs on apareix el propi Alfred Figueras.
Enguany, durant tot el dia 11, es projectarà un videodocumental amb imatges inèdites, al Nexe- Espai de Cultura, on apareix el pintor participant en la festa. A ¾ de 12 del migdia la historiadora i experta en la vida i obra de Figueras oferirà la xerrada “Alfred Figueras, el nostre pintor” en aquest mateix espai.

HOMENATGE A LES PARELLES DE L’ARRÒS


Seguint la tradició de fer un homenatge a parelles de la Festa de l’Arròs que van servir l’arròs a Sant Fruitós de Bages, enguany es farà un reconeixement a Salvador Carpio i Irene Guerra, que van servir l’arròs l’any 1968.

ACTIVITATS PARAL·LELES


7 d’arròs: Del 1 al 11 de febrer, 12 establiments del municipi oferiran algun plat o producte amb arròs, en el marc de la proposta 7 d’arròs, que es celebra per tercer any consecutiu. Els participants poden adquirir una butlleta en qualsevol dels 12 establiments adherits i guanyar diferents premis conforme es sumin participacions.

+K Vi : En aquesta edició l’acte gira a l’entorn del vi del Priorat. Durant aquest acte, que es celebrarà el proper dissabte 10 de febrer a partir de les 7 del vespre al Nexe-Espai de Cultura, es projectarà un documental sobre aquesta D.O. i seguidament es durà a terme una taula rodona amb la presència del biòleg Josep lluís Pérez Verdú; l’enòleg i viticultor René Barbier; el President de la D.O. Pla de Bages, Joan Soler i del director del documental David Fernandez. La periodista, somelier i autora del llibre “retrats de Vi”, Ruth Troyano, serà l’encarregada de presentar i moderar l’acte.
Un cop acabades les intervencions es farà una degustació de vins de la D.O. Priorat i de la D.O. Pla de Bages i un tast d’arròs. El preu dels tiquets per prendre-hi part és de 12€ i es poden adquirir de forma anticipada al Nou Celler, a banda inclouen una copa degustació de regal.

Tast Maridatge: El dijous 8 de febrer a partir de les 8 del vespre al Nexe-Espai de Cultura es durà a terme un tast maridatge. La proposta, consisteix en la realització d’un tast especial amb 4 grans cuiners que cuinaran l’arròs en directe maridant-lo amb vins del celler el Molí de Collbaix.
El primer dels plats anomenat “Arròs del Bages” estarà cuinat per Guillem Plana del restaurant Can Plana de Sant Fruitós de Bages amb un plat a base de llàgrima de porc Ral, rossinyols i romaní. Jordi Llobet, del Restaurant l’Ó de Món Sant Benet cuinarà un “Arròs fumat” amb costella de porc Ral, foie i cremós de farigola. La tercera proposta vindrà del xef de La Mar Salada, Albert Enrich, que cuinarà un “Arròs mariner” amb peix i marisc de la llotja de la Barceloneta. Els postres seran a càrrec de la cuinera Bea Velasco de Can Ladis amb “Dolç d’arròs” amb coco, mango i gelat de galeta.
El maridatge estarà dirigit per la somelier i nutricionista Clara Antúnez. El preu del tast és de 40€ i els tiquets es poden adquirir al Nou Celler de Sant Fruitós de Bages.

 

Arxius Adjunts

Imatges relacionades