Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joves de Sant Fruitós de Bages participen en un projecte socioeducatiu a través de la música i el bàsquet

El Consell Comarcal del Bages, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i d’altres ajuntaments de la comarca, han impulsat el BasKet Beat, un projecte socioeducatiu per a joves que combina l’esport amb la música.

Utilitzar pilotes de bàsquet per fer música, treballar en equip i desenvolupar habilitats per a la vida real a partir del joc i de l’oci són els eixos centrals del Basket Beat, una metodologia socioeducativa que va despuntar amb força a Catalunya fa uns anys i que ara arriba al Bages impulsada pels ens locals. Els tallers de Basket Beat ja s’han iniciat a Sant Fruitós de Bages amb la participació de 15 joves d’entre 13 i 19 anys. El grup, format per joves amb situació de vulnerabilitat social i joves vinculats a entitats i participació municipal, ja ha realitzat dues de les vuit sessions que es duran a terme cada dimarts a la sala Nexe-Espai de Cultura. Amb aquests tallers es facilita la integració i participació social i, a més, es facilita la creació d’un equip cohesionat, salvant les diferències d’origen i de situació personal de cadascun dels participants.

El dissabte 26 de novembre es celebrarà la demostració final oberta al públic, on els joves podran mostrar els resultats musicals i rítmics apresos en les sessions i alhora serà un punt de trobada i coneixença de joves de diferents municipis de la comarca.
Els joves de Sant Fruitós de Bages, Artés, Navarcles i Sant Vicenç de Castellet que han participat en el projecte, actuaran acompanyats d’una Big Band sota l’organització de Sant Fruitós Ciutat del Bàsquet Català 2016, i patrocinat per l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages a La Creueta Centre Cultural de Navarcles.

Els participants al Basket Beat han estat proposats pels tècnics de joventut dels municipis implicats, en col·laboració amb Serveis socials i els Instituts, ja que els joves que hi prenen part es troben sovint en situació de vulnerabilitat i el taller els ofereix passar una bona estona, aprendre música i fomentar el seu desenvolupament personal.