Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages aprova el cartipàs rebaixant la despesa un 12,9%, en el Ple on Estrella Morales promet el càrrec com a nova regidora del consistori en substitució de Vicenç Llorens

Equip de Govern Municipal
Equip de Govern Municipal

Estrella Morales i Navarro és la nova regidora de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages després que hagi promès el càrrec en el Ple extraordinari celebrat aquest dijous 20 d’agost de 2020. Morales entra a formar part de l’equip de Govern pel grup municipal de Junts per Sant Fruitós en substitució de Vicenç Llorens i Concustell qui va renunciar al càrrec per motius de salut i que va finar el passat 8 de juliol.

Aquest Ple extraordinari ha servit per aprovar les mesures organitzatives del cartipàs de Ple pel mandat 2019-2023 que ha estat aprovat per unanimitat.

El document també estableix la designació dels representants municipals que formaran part de les diferents mancomunitats, consorcis, fundacions, comissions, consells, fundacions o altres tipus d’òrgans i la designació dels portaveus dels grups municipals.

Pel què fa al règim de dedicació i retribució dels membres de la Corporació el nou cartipàs estableix que els 7 membres del Govern Municipal ingressaran 160.225€ anuals,  mentre que en l’anterior mandat els 6 regidors al Govern n’ingressaven 180.000€. Reduint per tant en 20.000€/any la despesa del nou govern, tot i ser un regidor més, augmentant també les dedicacions.

 Les tinences d’alcaldia i regidories queden designades de la següent manera:

Primer tinent d’alcalde, Felip Echarri i Gil: Promoció Econòmica, Ocupació i Comerç, Ensenyament i Noves tecnologies.

Segona tinenta d’alcalde, Cristina Murcia i Caraballo: Atenció a les Persones, Recursos Humans, Veïnatge i Convivència, Via Pública i Serveis Públics.

Tercer tinent d’alcalde, David Uró i Vilanova: Planejament Urbanístic i Territori, Habitatge, Món Rural, Hisenda.

Quart tinent d’alcalde, David Ruiz i Roldán: Esports, Comunicació i Participació, Medi Ambient, Turisme, Seguretat.

Eulàlia Feliu i Rodríguez: Cultura i Festes, Sanitat, Entitats.

Estrella Morales i Navarro: Joventut

Tot i que la intenció inicial del govern era reduir també la despesa en indemnitzacions als regidors de l’oposició en la mateixa proporció que la del govern, després de varies reunions amb el grup municipal a l’oposició, i amb la plena voluntat d’arribar al màxim de consensos, es va assolir un acord, pel qual les indemnitzacions a l’oposició quedaven congelades en comptes de baixar, a canvi del seu vot favorable al Cartipàs municipal.

Amb tot doncs la despesa prevista en sous i indemnitzacions es redueix del 200.000€/any als 175.000€/any estalviant 25.000€ any i per tant el 12,9%, que repercutiran directament en benefici del poble.