Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages inclourà a la ciutadania en el procés de normalització de l’escut municipal

El consistori atura temporalment la modificació per fer-la de forma consensuada

El Govern municipal de Sant Fruitós de Bages ha decidit aturar de forma temporal el procés de normalització de l’escut municipal per tal de poder incloure les opinions de tota la ciutadania.

Des de l’Ajuntament es considera que la modificació del símbol més representatiu del municipi ha d’aprovar-se amb el consens i la opinió de tots els veïns i veïnes i és per aquest motiu que s’ha decidit que s’impulsarà un procés participat per poder debatre de forma oberta com serà aquest element.

El passat mes de febrer el Ple municipal ja va aprovar per unanimitat sotmetre a informació pública un blassonament de l’escut del municipi adaptat a l’actual normativa. Aquesta representació gràfica, basada en les directrius que es desprenen d’un informe de l’heraldista Armand de Fluvià, determina que l’escut ha d’estar compost per la forma d’escut caironat de sable, amb una foguera sobremuntada d’una mitra d’argent embellida d’or i amb una corona mural de vila per timbre.

Aquestes directrius són les que hauran de servir de guia pel nou disseny d’escut del municipi, redissenyant-lo amb unes línies modernes adaptades als nous temps, però fent-hi constar tots aquests elements.