Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages rescindeix el contracte amb l’empresa que havia de construir el nou tanatori i assumeix la gestió dels diferents serveis funeraris

L’empresa adjudicatària ha incomplert els terminis d’execució de les obres i ha dut a terme una gestió deficitària del recinte funerari.
Estat actual del cementiri municipal
Estat actual del cementiri municipal

El Govern Municipal de Sant Fruitós de Bages ha iniciat el procediment de resolució del contracte amb l’empresa que havia de construir un recinte funerari a Sant Fruitós de Bages per incompliment contractual.

L’empresa adjudicatària d’aquesta nova instal·lació va rebre la llicència per a iniciar les obres de construcció d’un complex de serveis funeraris amb tanatori i crematori el 14 de juny de 2019. Segons les condicions contractuals, en un període de tres mesos havien de començar els treballs de construcció, i finalitzar-se en un termini de quinze mesos. A banda de la construcció del nou complex, l’empresa també s’havia de fer càrrec de la gestió i el manteniment de l’actual recinte funerari.

Setze mesos després que se’ls atorgués la llicència d’obres i la llicència ambiental, no s’ha realitzat cap de les tasques que consten en el contracte.  

L’actual Govern Municipal, un cop vistos tots els incompliments, i en un moment com l’actual on la bona gestió d’un equipament funerari és bàsica, ha decidit rescindir el contracte amb l’empresa adjudicatària i assumir, de forma temporal, la gestió del recinte funerari. En aquest sentit, s’està treballant per una banda per reclamar el cost dels perjudicis ocasionats i per l’altra per adoptar les mesures necessàries per tenir el cementiri en bones condicions.

A partir d’aquest mes d’octubre, el consistori ha assumit els treballs de manteniment del cementiri i ja ha iniciat els tràmits per a l’ampliació del cementiri i per a l’estudi per a la construcció d’un tanatori, en cas que sigui necessari.