Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament instal·la dos nous sistemes sonors per a persones invidents

En total el municipi ja compta amb 8 punts semafòrics on està instal·lat aquest dispositiu.

Creuar un pas de vianants pot ser una acció perillosa per a les persones invidents o amb poca visió. Per tal de fer més accessible el municipi, l’Ajuntament de Sant Fruitós ha instal·lat dos nous sistemes de sonorització per a invidents en passos de vianants semaforitzats a la carretera de Vic.

Aquest sistema denominat Passblue s'activa mitjançant el Bluetooth de qualsevol telèfon intel·ligent o a través d’un comandament a distància específic. Quan l’usuari o usuària s’apropa al punt instal·lat, s’activa un sistema sonor. En aquest moment el sistema emet un determinat so per indicar si es troba en verd, i es pot creuar, o es troba en color vermell. També emet un senyal determinat per indicar que el semàfor està en verd però que en breu canviarà a color vermell.

Sant Fruitós de Bages, amb la instal·lació d’aquests dos nous sistemes, ja compta amb un total de vuit punts sonoritzats ubicats en els següents emplaçaments:

1- Av. Jaume I, 8
2- Ctra. Vic cantonada amb av. Jaume I
3- Ctra. Vic, 45-47
4- Ctra. Vic, 69
5- Ctra. Vic, 95
6- Ctra. Vic, 117
7- Carretera de Vic, 1-3
8- Carretera de Vic, 36

L’Ajuntament ha instal·lat aquest sistema principalment a la carretera de Vic, ja que es tracta del vial amb més trànsit del municipi.

Aquest sistema permet dotar de més autonomia a les persones invidents alhora que se’ls dóna de més seguretat a la via pública.