Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament presenta l’avantprojecte del nou pavelló i gimnàs del municipi

L'equipament funcionarà com a gimnàs de la nova escola Pla del Puig i alhora com a pavelló d'esports fora de l'horari lectiu.
D'esquerra a dreta: Aleix Cervantes, enginyer municipal, Joan Anglada, arquitecte municipal, David Ruiz, regidor d'esports, Àdria Mazcuñán i Claret, alcaldessa, Pere Santamaria, de Santamaria Arquitectes, Felip Echarri, regidor d'ensenyament i David Uró, regidor d'urbanisme.
D'esquerra a dreta: Aleix Cervantes, enginyer municipal, Joan Anglada, arquitecte municipal, David Ruiz, regidor d'esports, Àdria Mazcuñán i Claret, alcaldessa, Pere Santamaria, de Santamaria Arquitectes, Felip Echarri, regidor d'ensenyament i David Uró, regidor d'urbanisme.

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha presentat aquest divendres l’avantprojecte  del nou pavelló esportiu,  i gimnàs de la nova escola Pla del Puig, que permetrà comptar amb un nou espai per a la pràctica esportiva al municipi i dotarà la nova escola d'un gimnàs nou, modern i funcional.

L'actual pavelló d'esports municipal ha quedat petit a causa del gran increment d'esportistes que hi ha hagut als clubs del municipi en els darrers anys. Segons el Pla d'instal·lacions i equipaments de Catalunya, l'actual pavelló hauria d'acollir uns 1675 usos setmanals, i n'acull 2978, una xifra que supera amb escreix el què es considera un ús intensiu de l'espai. Aquesta necessitat de comptar amb un nou espai per a la pràctica esportiva, i, per altra banda, el compromís que va adquirir l'Ajuntament amb la Generalitat per a fer-se càrrec de la construcció d'un gimnàs per a la nova escola Pla del Puig, trobaran resposta amb aquest nou equipament.

El pavelló i gimnàs es construirà dins una parcel·la al sector del Puig. L'edifici es concep en dos espais diferenciats. Per una banda, a l'espai principal s'hi ubica la pista poliesportiva, els magatzems i les graderies i dos vestidors, i en l'espai secundari s'hi troba la recepció, el gimnàs, dos vestidors més i la sala d'instal·lacions.

L'edifici comptarà amb dos accessos independents, de forma que durant l'horari lectiu serà exclusivament per ús escolar i, fora d'aquest horari, en faran ús les entitats esportives. L'accés principal es realitzarà des del recentment urbanitzat passatge de les Barraques Vinya, el què permetrà que davant de l'equipament hi hagi un espai de trobada que estarà cobert per un porxo. L'accés secundari al recinte serà tant a través del pati de l'escola, també amb una zona porxada, com des de l’interior del centre educatiu.

A causa de l'orografia del terreny es construirà en dues plataformes, una primera a peu de carrer, on hi haurà la pista, i una segona on hi haurà el gimnàs, que serà al nivell de l’escola.

El gimnàs, que es concep com a una extensió del pati del CEIP Pla del Puig, comptarà amb dos vestidors als quals s'hi podrà accedir des del mateix recinte, i alhora hi haurà una connexió amb la pista poliesportiva a través d'una rampa accessible.

La pista serà la zona central de l'equipament, a peu de carrer, a través de la qual es distribuiran la resta de serveis. La  seva superfície serà de 44x23, el què permet encabir una pista de futbol sala o d’handbol i també una pista longitudinal de bàsquet i voleibol. A més a més s’hi marcaran pistes

 

 

transversals de vòlei i bàsquet, aquestes últimes, tot i no tenir les mides reglamentàries, permetran l’entrenament i les competicions escolars.

A peu de pista es construiran dos vestidors d'ús exclusiu per aquesta, així com els serveis auxiliars d'infermeria i els vestidors dels àrbitres.

A l'extrem nord es construirà una graderia per al públic a la qual s'accedirà des del vestíbul i sota de la mateixa s'hi ubicaran els magatzems per al material.

L'edifici es concep com un equipament sostenible. La coberta comptarà amb claraboies que donaran llum natural al recinte i s'hi instal·laran plaques fotovoltaiques dissenyades per cobrir la major part de la demanda elèctrica del recinte, en especial la destinada a la climatització, generació d'aigua calenta sanitària i il·luminació.

Aquest avantprojecte marca les directrius que s’hauran de seguir a l’hora de redactar el projecte i executar les obres de construcció que properament sortiran a concurs públic.

El document elaborat segueix els criteris establerts pel Consell Català de l'Esport i del Departament d'Ensenyament i ja s'ha presentat a les entitats esportives que en podran fer ús i a l'equip directiu i de docents i a les famílies de l'escola.

Arxius Adjunts