Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament programa diverses propostes d'activitat física destinades a la gent gran

Com a novetat enguany es realitzaran propostes en cadascun dels barris del municipi
Cartell informatiu
Cartell informatiu

Amb l’objectiu de promoure hàbits saludables i fomentar l’activitat física en la gent gran del municipi, l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha programat un seguit d’activitats que es duran a terme setmanalment al llarg de tot el curs.

Enguany, per primer any, s’han programat, a banda de les propostes d’altres anys que continuen en el programa, un dia d’activitats en cadascun dels barris per tal que la gent gran no hagi de desplaçar-se al nucli per a la pràctica de l’exercici físic. Aquesta activitat física als barris serà gratuïta per a les persones empadronades al nucli on es fa l’activitat, caldrà únicament satisfer l’import de la matrícula que està estipulada en 20 €. Els dilluns es realitzarà a Les Brucardes, el dimarts a Torruella de Baix, els dimecres a La Rosaleda i els dijous a Pineda de Bages. L’horari de l’activitat serà de 2/4 d’11 a 2/4 de 12. El tipus d’activitat que s’hi realitzarà es determinarà en funció de les necessitats i característiques dels inscrits.

Continuant amb les propostes ja consolidades en les darreres edicions, continua el curs de gimnàstica de manteniment. En aquesta activitat s’adaptaran els exercicis tenint en compte les capacitats de cada persona. El preu del curs és de 60 € i es realitzarà els dimarts al Pavelló d’Esports i els dijous al Nexe-Espai de Cultura d’11 a 12 del matí.

La segona proposta és la de la pràctica del ioga, que permet millorar la consciència corporal a través de postures, moviment i relaxació. Aquest any s’amplia l’oferta, i es realitzarà en dues franges horàries els dimecres i divendres de 2/4 de 10 a 2/4 d’11 del matí i de ¾ 11 a ¾ de 12. Es realitzarà al Nexe-Espai de Cultura per un preu de 60 € anuals.

Seguint en la mateixa línia, es realitzarà un programa d’activitats aquàtiques. Aquesta activitat es podrà combinar entre aquagim i natació. En aquest cas també s’ha produït una ampliació i s’ofereix un dia més d’aquagim.

L’aquagim serà els dilluns de 10 a ¾ 11, els dimarts de 11 a ¾ de 12 i els divendres de ¼ de 12 a les 12. La natació serà els dimecres de 11 a ¾ de 12. El preu de l’activitat per tot el curs és de 45 € 1 dia a la setmana o 75 € si s’hi assisteix 2 dies per setmana.

Finalment, la darrera proposta és el  cicle de passejades de marxa nòrdica. Es realitzaran 4 passejades al llarg de tot el curs i també un taller de marxa nòrdica. Aquest curs és gratuït, però cal inscriure’s prèviament. El dimecres 2 d’octubre es celebrarà una sessió informativa a les 8 del vespre al Nexe-Espai de Cultura per tal d’explicar tota la programació d’aquestes sortides.

Tots aquests cursos es duran a terme a partir de la setmana del 7 d’octubre i finalitzaran el mes juny. Les persones interessades en participar-hi s’han d’inscriure a partir del proper dilluns 2 de setembre a l’Àrea d’Atenció a la Ciutadania ubicada al carrer Padró, 74.

 

Arxius Adjunts