Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament treballa en un pla de mesures per reduir la pressió fiscal dels veïns i empreses del municipi

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages està formulant un pla de mesures sobre els tributs i les taxes municipals en diferents nivells per reduir la pressió fiscal dels propers mesos.

La primera de les mesures que ja ha estat anunciada és el retorn de la part proporcional de les quotes de la Llar d’Infants Municipal i de l’Escola de Música del mes de març i l’anul·lació de la quota del proper mes d’abril. El retorn de les quotes de març suposa la part proporcional del termini entre el 13 i el 31 de març, dies en què no s’ha pogut prestar el servei. D’aquesta manera, seran un total de 87 famílies de la Llar d’Infants Les Oliveres que es beneficiaran d’aquesta mesura que suposarà un total de 8.922 €. Aquest import els serà retornat en els propers dies.

Pel què fa a les famílies usuàries de l’Escola de Música, aquesta part proporcional se’ls retornarà minoritzada amb la propera quota que es giri un cop hagi entrat de nou en funcionament. Quant als impostos ciutadans, s’ha acordat, conjuntament amb l’Organisme de Gestió Tributaria que el venciment de l’impost de Vehicles de Tracció Mecànica (Impost de circulació) queda posposat fins el proper 2 de juny.

De la mateixa manera, el govern municipal també ha acordat realitzar ajornaments i fraccionaments en d’altres pagaments. En primer lloc, pel que fa als fraccionaments i ajornaments concedits fins el dia 18 de març, han estat ampliats fins el 30 d’abril. De la mateixa manera, els pagaments concedits a partir del 19 de març s’ha ampliat el termini fins el 20 de maig. A més, s’estan estudiant altres ampliacions de termini per facilitar el pagament al contribuent, així com, les possibles ajudes per poder-hi fer front.

Pel què fa als pagaments a proveïdors, el consistori continua treballant per tal de realitzar els pagaments en un termini mitjà de 6 dies un cop la factura està tramitada per tal que les empreses puguin tenir liquiditat.

L’Organisme de Gestió Tributària continua atenent de forma telemàtica a través de la web www.orgt.diba.cat i per correu electrònic a orgt.atenciociutadana@diba.cat