Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’equip d’atenció primària de Sant Fruitós i Navarcles impulsa el cicle de col·loquis sobre salut “CAPamunt”

La primera xerrada serà el 27 d’octubre i versarà sobre com contactar amb el CAP.

L’Equip d’Atenció Primària (EAP) Navarcles-Sant Fruitós-Santpedor de l’ICS Catalunya Central impulsa el cicle de col·loquis sobre salut “CAPamunt”, que es desenvoluparà als municipis de Sant Fruitós de Bages i Navarcles. Les xerrades tenen com a objectiu millorar la salut de la comunitat. Seran impartides de forma mensual per diferents perfils de professionals sanitaris dels dos CAP: pediatria, llevadora, infermeria, referent de benestar emocional, nutricionista, treballador social i atenció a la ciutadania.

Es faran 10 sessions presencials a cada municipi sobre temàtiques generals de salut que representen les diverses etapes vitals, entre els mesos d’octubre d’enguany i el juliol de 2023.

A Sant Fruitós de Bages la primera tindrà lloc el 27 d’octubre, de 6 a 8 de la tarda, a la Biblioteca de Sant Fruitós, sota el títol “Contactar amb el CAP no és missió impossible!”. La resta de temàtiques que es tractaran són els reptes de la vellesa, l’ansietat i l’estrès, els tràmits vinculats a persones dependents o amb discapacitat, nocions bàsiques de primers auxilis, la maternitat, l’eutanàsia i el testament vital, l’educació dels infants, patologies agudes en infants, i nutrició i dietètica.

Jordi Beneitez, treballador social de l’EAP Navarcles-Sant Fruitós-Santpedor i impulsor del cicle considera que l’era postpandèmica en què estem immersos ha posat sobre la taula la importància de treballar cap a una mirada comunitària per millorar la salut de la ciutadania i destaca que la incorporació de nous rols professionals en l’estructura de l’atenció primària  propicia que es treballi en aquest sentit.

S’espera que participin entre 200 i 300 persones en aquestes sessions, que s’han programat de forma presencial ja que es busca que la comunitat es retrobi i neixin nous vincles. El cicle de xerrades vol tenir continuïtat l’any vinent per donar resposta a les necessitats que es detallin en el Diagnòstic de Salut Comunitari de cada municipi.

Aquest cicle compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.