Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’escola Monsenyor Gibert i la llar d’infants Les Oliveres ja s’escalfen amb biomassa

La nova caldera de biomassa ha entrat en funcionament aquest dimecres en període de proves.

La nova caldera de biomassa que alimenta els sistemes de calefacció i d’aigua calenta de l’escola Monsenyor Gibert i de la Llar d’Infants Les Oliveres ha entrat en funcionament, en període de proves, aquest dimecres.

La posada en funcionament d’aquesta instal·lació ha permès que ambdós centres deixin de funcionar amb gas natural i ho facin amb biomassa, una energia renovable més neta i que permet la gestió forestal, dóna un nou ús als residus de la fusta, i permet un estalvi important en el cost del combustible.

Posteriorment al període de proves, previst fins a finals de novembre, el consistori assumirà el manteniment de la maquinària i el subministrament de l’estella pel seu funcionament.

Des del consistori s’està treballant per tal que els infants i mestres coneguin el funcionament d’aquesta nova instal·lació. En aquest sentit, es programaran diferents activitats educatives entorn de la biomassa adequades a l’edat del diferents grups. A banda, des de l’escola Monsenyor Gibert també s’ha pogut escollir el color  de les parets exteriors de la nova caseta on s’emplaça la caldera i la sitja de l’estella.

 Aquestes obres les ha executat la Diputació de Barcelona a través d'una subvenció dels fons europeus FEDER, en el marc del projecte d’instal·lació de calderes de biomassa a la província de Barcelona – Biomassa pel Clima. La caldera que s’ha instal·lat té 400 kW de potència, el seu consum previst és de 404.386 kWh anuals amb una estimació de reducció d’emissions de 79,6 tones de CO2. D’acord amb els consums històrics dels centres educatius i els estudis efectuats, el canvi de combustible de gas natural a estella forestal suposarà un estalvi econòmic per a l’Ajuntament d’aproximadament 10.000 euros a l’any.