Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca de Sant Fruitós de Bages acull l'exposició "Les ombres xineses"

La mostra es pot veure fins al 27 d'abril a l'equipament cultural.

La Biblioteca de Sant Fruitós de Bages acull fins al 27 d'abril l'exposició "Les ombres xineses", una mostra que s'ha confeccionat a partir de part de la col·lecció de materials d'imatgeria popular del folklorista Joan Amades que es conserven en els arxius de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Les ombres xineses són figures de cartó de color negre creades per a fer teatre que, en rebre la concentració d'un potent focus de llum, es projecten en una pantalla translúcida oferint als espectadors un joc d'ombres singulars.

Hi ha documents escrits que parlen de la importància al segle II aC dels espectacles d'ombres a la Xina. Les ombres xineses com a espectacle s'introdueixen a Europa a la segona meitat del segle XVIII, primer com a espectacle per a adults i, més endavant, adreçat als infants. Pel que fa a Catalunya, una de les primeres notícies es remunta a l'any 1800 a Barcelona on, una companyia de circ italiana, incorporà en les funcions escenes amb ombres.