Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca de Sant Fruitós de Bages participa en la segona trobada de Clubs de Lectura Fàcil

Aquests clubs promouen l'accessibilitat a la lectura i a la cultura a les persones amb dificultats lectores.

La Biblioteca de Sant Fruitós de Bages ha participat un any més, en la Trobada de Clubs de Lectura Fàcil, que ha reunit a la Biblioteca de l'Ateneu les bases més d'un centenar d'usuaris i representants de les 10 biblioteques del Bages que participen en aquest projecte.

Els clubs de Lectura Fàcil són un espai que ofereixen les biblioteques on es gaudeix de la lectura, la cultura i el coneixement. Els grups estan formats per persones amb diferents capacitats lectores, que comparteixen la lectura d'un llibre en format de lectura fàcil. Les sessions estan dinamitzades per professionals de les diferents biblioteques i per les educadores d'AMPANS.

Aquest any la lectura triada ha estat "Sense barreres: sis experiències d'esport adaptat" d'Elisabet Serra i Laia Vidal, editat per La Mar de Fàcil Editorial (2020). El llibre explica sis experiències vitals i esportives de persones amb discapacitat, explicades en primera persona.

La trobada ha comptat amb la participació de les autores del llibre, Elisabet Serra i Laia Vidal, i un dels seus protagonistes, Joan Pahisa, escriptor, orador i fanàtic de l'esport, que ha explicat la seva experiència personal. Els lectors dels clubs de Lectura Fàcil han pogut dialogar amb tots ells al voltant del llibre.

Els clubs de Lectura Fàcil al Bages es van iniciar l'any 2014. Actualment, a la comarca del Bages ja n'hi ha 10 en funcionament, Sant Fruitós de Bages, Sallent, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet, Balsareny, 2 a Santpedor i 3 a Manresa que en total sumen prop d'un centenar de participants.