Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Catalunya Central continua en estat d’excepcionalitat, tot i les pluges de les darreres setmanes

Continuen vigents les mesures de restricció marcades per l’Agència Catalana de l’Aigua.

Les darreres setmanes està plovent a la Catalunya Central, però tot i que l’aigua és molt benvinguda, encara no és suficient. Les primeres pluges han estabilitzat les reserves, i les dels darrers dies permeten començar a apreciar un lleuger augment de l’aigua als embassaments.

Els mesos de juny, juliol i agost, tradicionalment suposen un augment del consum d’aigua i per això és important recordar que seguim en estat d’excepcionalitat i les mesures de restricció marcades per l’Agència Catalana de l’Aigua segueixen vigents.

Tal com estableix el Pla Especial d’Actuació en situació d’Alerta i Eventual Sequera de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), en aquesta fase d’excepcionalitat les restriccions limiten l’aigua en parcs, jardins i espais lúdics, en la neteja viària i de vehicles, entre altres. No afecten, però, l’aigua de beure, ja que la dotació d’aigua màxima a lliurar se situa en un límit de 230 litres per habitant i dia, molt per sobre del consum mitjà per habitant. Tot i això, es recomana a la ciutadania un esforç encara més gran per minimitzar el consum d’aigua, i així evitar l’agreujament de les reserves.

A la web d’Aigües de Manresa podreu consultar les restriccions així com consell d’estalvi d’aigua: https://www.aiguesmanresa.cat/la-sequera/

Arxius Adjunts