Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La cooperativa l’Olivera, Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat del CLAM

La cooperativa l’Olivera ha estat distingida amb el Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat d’enguany, que concedeix el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, el CLAM. L’entitat rebrà el premi i l’homenatge del festival en un acte que se celebrarà el diumenge 25 de setembre a les 12 del migdia al Teatre Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles.

L’entitat, nascuda l’any 1974 a Vallbona de les Monges, és un referent en vetllar per la inserció de persones en situacions especialment desfavorides per mitjà del treball en l’entorn rural i l’elaboració de vins i olis ecològics. Des de l’any 2010, a més, l’Olivera també impulsa un projecte per a joves amb necessitats especials centrat en l’obtenció i comercialització de l’únic vi obtingut a la ciutat de Barcelona, concretament des de la masia de Can Calopa dins del Parc Natural de Collserola

Amb la concessió d’aquest premi que lliurarà diumenge vinent Enric Canet, Director de Relacions Ciutadanes, Casal dels Infants Acció Social als Barris, l’organització ha volgut destacar que, amb la seva tasca diària, la cooperativa l’Olivera treballa perquè “la paraula inclusió es converteixi en convivència” i per desenvolupar un espai on les persones siguin valorades per les seves habilitats, defugint qualsevol etiqueta.

Amb aquest guardó, l’entitat d’origen urgellenc recull el testimoni de la fundació Lligam, guardonada l’any passat per la seva tasca a favor de dones soles o amb menors a càrrec seu i que es troben en situació de risc d’exclusió social i se suma a la llista de guardonats al llarg dels 18 anys de vida del festival. Una llista a la que també hi figuren noms com els de les ONG Fundació Arrels (2017), Proactiva Open Arms (2016) i Pallassos Sense Fronteres (2008) i l’activista Arcadi Oliveres (2012), entre d’altres.