La Festa de l’Arròs omple un any més el Bosquet de Sant Fruitós de Bages repartint 3.200 racions fetes per la Colla de Cuiners i amb 47 colles cuinant el seu propi plat.
Aquest diumenge 2 de març Sant Fruitós de Bages ha celebrat la festa més emblemàtica del municipi, la Festa de l’Arròs, que tot i la baixada de temperatures ha pogut celebrar-se amb normalitat.
El matí ha començat amb la tradicional botifarrada popular, a càrrec de la nova associació juvenil La Pepa, per agafar forces per a la jornada.
Al llarg del matí s’ha pogut gaudir de la mostra d’entitats i comerç local, de les Puntaires en l’any de celebració dels seus 30 anys de participació en la festa, de la 26a trobada de gegants i dels balls tradicionals amb l’esbart Som Riu d’Or.
Precisament en aquesta edició, una de les novetats ha vingut de la mà de la imatgeria local. Els gegantons Isarn i Aigó han estrenat nous vestits, tal i com ja ho van fer en l’anterior edició Sala i Ricardis, de la mà de la Colla de geganters i Grallers de Sant Fruitós de Bages. Unes peces de roba confeccionades per Olga Adell Esquius. Per la seva banda l’esbart Som Riu d’Or, ha presentat els nous quatre capgrossos de l’entitat, amb un ball a la plaça on també s’ha pogut gaudir del ja tradicional ball del Puro i altres danses que han anat seguides de la ballada de sardanes amb la Cobla Lluïsos de Taradell.
Ràdio Sant Fruitós també ha estat ben present a la Festa amb programació especial feta pels alumnes de formació radiofònica de l’emissora conduïts per Anna Hernández.
La Colla dels Cuiners de l’arròs, han elaborat 3.200 racions, i un total de 47 colles més, repartides al llarg del Bosquet i de Can Figueras, han fet els seus propis plats cuinats entre amics i família.
Al migdia la benedicció de l’arròs ha donat la sortida al tast de l’àpat que un any més ha finalitzat amb l’entrega dels premis del concurs d’arrossos i l’homenatge a les parelles de l'arròs, que enguany han estat Josep Hernández Ortas i Estefania Pedra Viñals qui van participar com a parella els anys 1970 i 1973.
La setmana prèvia a la festa, els restauradors locals han potenciat la cuina de l’arròs en la 7mana de l’Arròs amb propostes plats en les cartes i menús. També s’han pogut tastar propostes de xefs de proximitat, acompanyades de vins de la DO Pla de Bages, al Tast de vins i Arròs, el dimecres al vespre. El dissabte 1 de març ha estat el torn de l’activitat Vins i més, una proposta divulgativa que aquest any ha versat sobre els vins de finca qualificada.
Des de l’Ajuntament es vol agrair a tothom qui ha pres part en la festa i ha fet que la Festa de l’Arròs sigui un dia de trobada, de cultura popular i de gastronomia.