Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa de l'Arròs de Sant Fruitós atrau més de 3.000 persones a les immediacions del Bosquet

La popular Festa de l’Arròs de Sant Fruitós de Bages va acollir més de 3.000 persones el passat diumenge 15 de febrer a les immediacions del Bosquet. 

Tot i que el sol no va acompanyar gaire estona, al llarg del matí els assistents van poder gaudir de diverses activitats com la mostra d’entitats i comerç, l’exhibició de puntaires i la trobada gegantera que va reunir més d’una vintena de gegants que van amenitzar la preparació de l’àpat.

La Colla de Cuiners ja tenien l’arròs gairebé a punt quan va tenir lloc l’acte institucional en el que van intervenir l’alcalde del municipi, Joan Carles Batanés, la presidenta del Consell Comarcal, Mercè Cardona, i la parella homenatjada d’enguany, Floris Carrera i Mari Àngels Singla. També, en aquell moment, es va rememorar l’any 1984 en el que es va crear la Colla de Cuiners de l’Arròs i es va destacar la feina feta per aconseguir ampliar el número de racions de 600 a les 3.000 d’enguany. A aquella hora, mentre alguns assistents seien a la gespa a l’espera de l’àpat i les interpretacions de la Unió Musical del Bages amenitzaven l’ambient, altres ja feien cua per recollir les seves racions. Finalment, els més de 3.000 comensals van poder gaudir de l’arròs i de la tradicional festa que commemora, el diumenge de Carnestoltes, els àpats previs de quaresma del segle XIX.

 

A banda, el concurs d’arrossos va premiar tres de les propostes que es van presentar i es va celebrar el 40è certamen de pintura ràpida, en el que també es van reconèixer les obres de tres concursants i es va lliurar el premi del concurs de cartell, que enguany va recaure en Martí Creus i Pep Creus. A ben dinat, cap a les 3 de la tarda, totes les colles de gegants convidades a la festa van participar en la ballada gegantera que va tenir lloc a la pista central i que va posar punt i final a una de les festes amb més poder de convocatòria del municipi.