Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat aclareix com funcionen els descomptes de l'autopista

Sant Fruitós de Bages ha estat present en la reunió mantinguda aquest divendres passat a Barcelona, al Departament de Territori i Sostenibilitat. A la reunió, el Secretari general de Mobilitat, Ricard Font i el director general de Carreteres, Xavier Flores, han aclarit que s’està aplicant un 50% de descompte en el peatge central de Sant Vicenç de Castellet, en ambdues direccions accedint o sortint pels ramals de Bufalvent, Viladordis i Sant Fruitós de Bages. A més, s’aplica la gratuïtat en el peatge (descompte del 100%) en el recorregut entre Sant Vicenç de Castellet i Sant Fruitós de Bages, sigui quina sigui la destinació final de l’usuari.

El govern català ha indicat que aquest sistema de bonificacions estÀ en fase d’estudi i que un cop finalitzades les obres de millora de la C-55, que està previst per a principis del mes de març, valorarà el transvasament de trànsit entre ambdues vies per decidir si cal evolucionar en els descomptes actuals. Existeix el compromís a no fer cap canvi sense haver informat i haver-se valorat conjuntament amb el territori.

Les entitats i organismes bagencs que han participat a la reunió, entre els quals hi era l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, reclamen que els descomptes es mantinguin de forma indefinida i que s’ampliï també a l’accés a l’autopista amb descomptes des del polígon de Santa Anna.

Aquesta reunió es va produir davant les queixes i la manca d’informació d’alguns usuaris de la C-16 des que ha entrat en vigor el sistema de bonificacions. Divendres 22 els representants de la Generalitat van aclarir que en aquests moments s’estan aplicant els descomptes sense problemes des del dia 4 de gener i que es veuen reflectits en la factura del “Teletac” que rep cada usuari a finals de mes, tal com és habitual a les altres vies catalanes.

En resum, els ciutadans de Sant Fruitós de Bages que circulin des de Sant Fruitós de Bages (accés des de la carretera de Vic N-141) cap a Terrassa, Sabadell, Barcelona, etc., ho podran fer passant pel peatge central de l’autopista pagant 2’14 € (en determinades hores indicades al Decret de la Generalitat), i podran sortir pel peatge lateral cap a la carretera C-55 en tots els sentits i recorreguts de forma gratuïta (en determinades hores indicades al Decret de la Generalitat). A l’inrevés, de Terrassa/Barcelona cap a Sant Fruitós de Bages i de Sant Vicenç de Castellet cap a Sant Fruitós de Bages també s’apliquen els descomptes.