Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat licita l'execució de les obres d'una via verda que passarà per Pineda de Bages

El projecte enllaçarà Santpedor amb el Parc de l'Agulla i donarà continuïtat fins al parc de Can Font de Manresa.
Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

La Generalitat de Catalunya ha obert el període de licitació de les obres de construcció d'una via verda paral·lela a la carretera BV-4501, a Pineda de Bages.

Aquesta via segregada serà per a vianants i bicicletes i unirà els municipis de Manresa i Santpedor, en un tram d'uns 3,5 km, enllaçant Santpedor amb el Parc de l'Agulla i també adequant una connexió fins al Parc de Can Font de Manresa.

L'actuació comptarà amb un primer tram interurbà, entre el Parc de l'Agulla i l'entrada a Pineda de Bages, un segon de trama urbana al llarg de la urbanització santfruitosenca, i un tercer entre la sortida de Pineda de Bages i el nucli de Santpedor.

Al primer tram, el carril bici transcorrerà per l'esquerra de la carretera amb un carril bici separat dels carrils de circulació mitjançant barrera de formigó.

El segon tram s'iniciarà amb el encreuament de la carretera BV-4501 per un nou pas fins al lateral dret, a l'altura de la intersecció del carrer Manresa. La via verda continuarà per la trama urbana a la dreta de la carretera per sobre de la vorera existent que serà ampliada.

El darrer dels trams continuarà per la dreta de la carretera fins al punt quilomètric 4,1, on hi ha projectada una nova rotonda, i serà en aquest punt on hi haurà un nou pas de vianants i ciclistes per dirigir-los a la vorera esquerra fins a arribar a la trama urbana de Santpedor.

La construcció d’aquesta nova via és un pas endavant cap a una mobilitat sostenible que permetrà connectar els municipis veïns a peu i en bicicleta, fent una clara aposta cap a un futur de municipis més verds.

La licitació s'ha obert per un import d'1.134.500 euros.