Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat obre una convocatòria d’ajuts per persones treballadores autònomes

Es tracta d’un ajut extraordinari, per un import fix de 2.000 euros, per al manteniment de l'activitat econòmica de les persones treballadores autònomes.

Qui pot ser beneficiari/ària?

  • Persones treballadores autònomes que exerceixin una activitat econòmica individual o que tinguin fins a 5 persones contractades.
  • Persones treballadores autònomes que formin part d’una societat, limitada o cooperativa, de fins a 3 socis i que en total siguin un màxim de fins a 6 persones (socis + treballadors).

I quins requisits haig de complir?

  • Estar en situació d'alta al RETA o a una mutualitat com a sistema alternatiu al RETA de forma ininterrompuda abans de l’1 d'octubre de 2020 i com a mínim s’haurà de romandre d’alta fins al 31 de desembre de 2020.
  • Que la base imposable de la declaració de la renda de 2019 sigui igual o inferior a 35.000 euros.
  • Que segons el model 130 o 131 de l’IRPF, el rendiment net de l’activitat dels tres primers trimestres de l’any 2020 no hagi superat l’import de 13.125 euros.

Quan puc presentar la sol·licitud?

El termini per presentar la sol·licitud s'inicia a les 9:00 hores del 9 de novembre de 2020, i estarà obert durant 10 dies. Les subvencions s’atorgaran per ordre de presentació. La presentació s'haurà de cursar telemàticament a: http://canalempresa.gencat.cat/ca/integraciodepartamentaltramit/tramit/PerTemes/22248_ajut_extraordinari_autonoms_microempreses_covid19

Altres informacions d’interès:

Amb la sol·licitud no caldrà presentar cap document.

Recordeu que per poder demanar l’ajut serà necessari tenir un certificat digital (pot ser el DNI electrònic) o l’idCAT Mòbil.

Les persones interessades a sol·licitar aquest ajut i que tinguin dubtes o necessitin ajuda en la tramitació, poden posar-se en contacte amb l'Oficina de Recuperació Econòmica de Sant Fruitós de Bages al telèfon 93 878 97 02, de dilluns a divendres de 9 a 12 hores, o per correu electrònic a sfb.reconomica@santfruitos.cat

Més informació i tràmit a:  http://canalempresa.gencat.cat/ca/01_que_voleu_fer/mesuresempresesiautonoms/mesures-economiques-i-socials-per-a-empreses-i-autonoms/ajuts-i-prestacions-per-empreses-i-autonoms/ajut-autonoms-microempreses-covid-19/#