Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat obre una línia d'ajuts de 10 milions d'euros per a establiments d'oci nocturn i parcs infantils privats tancats des de l'agost per la Covid-19

Els ajuts es poden sol·licitar des d’avui dijous 26 de novembre a través del Canal Empresa
Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

A partir d’aquest dijous 26 de novembre a les 12 del migdia, s’ha obert una nova línia d’ajuts destinada als parcs infantils privats i l’oci nocturn, afectats econòmicament per les mesures de tancament.


Qui pot demanar aquests ajuts?
S’hi poden acollir autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn (discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle, sales de festes amb espectacle i concerts d’infància i joventut, bars musicals, karaokes i discoteques de joventut), així com els parcs infantils privats, encara afectats per les mesures de tancament acordades l’agost passat.

Ajuts de 6.000 euros per als parcs infantils i entre 6.000 i 9.000 per a l’oci nocturn
La subvenció consistirà en un pagament únic a cada beneficiari, amb una aportació única de 6.000 euros per a establiments d’oci nocturn de menys de 10 treballadors, i de 9.000 euros per a establiments de 10 o més treballadors. De la seva banda, els parcs infantils privats rebran una aportació única de 6.000 euros.

Procediment simplificat de sol·licitud
La tramitació dels nous ajuts es podrà fer a través del Canal Empresa seguint un procés simplificat que millora la usabilitat.

A diferència de les anteriors, la convocatòria no quedarà tancada quan s’arribi a l’import global de la línia, si no que els beneficiaris podran seguir formalitzant les seves sol·licituds i es generarà una base de dades amb tots els sol·licitants. Quan s’ampliï la dotació pressupostària els beneficiaris rebran l’ajut segons l’ordre de la base de dades sense haver de fer cap tràmit nou. D’aquesta manera s’atendrà a tots els sol·licitants de manera més àgil i ràpida.

Aquestes subvencions es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats, nacionals o internacionals, ja sol·licitats.