Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat obre una línia de subvencions per actuacions d'accessibilitat a l'habitatge a persones grans, amb discapacitat o dependents

La convocatòria és oberta fins al 31 de gener de 2023.

La Generalitat ha fet públiques les bases reguladores que tenen per objecte regular les actuacions en matèria d'accessibilitat universal a l'habitatge per a persones grans, amb discapacitat i/o en situació de dependència susceptibles de rebre subvencions, i determinar-ne les condicions i els requisits per accedir-hi, amb la finalitat de reforçar l'atenció a la dependència i promoure el canvi de model de suports i cures de llarga duració segons el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Els beneficiaris d'aquestes subvencions són les persones físiques o jurídiques, propietàries o usufructuàries dels habitatges que compleixin almenys un dels següents requisits:

a) Tenir complerts 70 anys.
b) Tenir reconeguda legalment la discapacitat segons l'establert a l'article 3.d) de la Llei 13/2014, del 30 d'octubre, d'accessibilitat.
c) Trobar-se en situació de dependència tal i com es desprèn de l'article 2.2 de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència.

Les obres no poden haver-se iniciat abans de l'1 de febrer de 2020 i s’han de finalitzar amb anterioritat al 31 de març de 2023, inclòs, independentment del moment en què es concedeixi la subvenció.

La tramitació de l’ajut s’ha de fer de forma telemàtica. Aquelles persones que ho necessitin poden rebre acompanyament per a realitzar el tràmit des del servei Connecta’t de l’Ajuntament, els dimarts de 9 a 11 del matí i els dijous de 5 a 7 de la tarda a les oficines del carrer Padró.

Per a més informació: https://habitatge.gencat.cat/ca/detalls/Tramits/Subvencions-Accessibilitat