Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat obre una nova convocatòria d'ajuts al lloguer per a joves

Les sol·licituds es poden tramitar fins al dia 5 d'abril.

La Generalitat ha obert una nova convocatòria dirigida a ajudar els i les joves en el pagament del lloguer.

Aquests ajuts van dirigits a persones de 35 anys o menys i són una eina per prevenir el risc d'exclusió residencial de les famílies amb menys recursos, però que no es trobin en risc imminent d'exclusió.

L'import de l'ajut serà d'entre 20 i 250 € al mes en funció de l'àrea on es trobi l'habitatge.
Per accedir-hi cal estar empadronat a Catalunya, ser un dels titulars del contracte, cobrar menys de 23.725,79€ a l'any, que el lloguer no superi l'import màxim establert i no rebre cap altre ajut pel mateix motiu.

L'import màxim de lloguer establert és de 950 euros per habitatge (450 per habitació) a l'àmbit metropolità de Barcelona, 650 a la resta de la demarcació de Barcelona i Girona, i 600 euros per habitatge a Tarragona, Lleida i a les Terres de l'Ebre.

Poden ser beneficiàries d'aquesta subvenció totes les persones que comparteixen pis titulars del contracte que compleixin els requisits.

La tramitació es pot realitzar únicament de forma telemàtica fina al dia 5 d'abril a través del següent ENLLAÇ

Des del Nexe Espai Jove s’ofereix ajuda en la tramitació a aquelles persones que ho necessitin. Aquesta setmana s'atendrà el dilluns i el dimecres, de 9 del matí a una del migdia, i el dimarts de 4 de la tarda a 8 del vespre.