Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat subvenciona amb 500.000 euros el projecte per a la renovació de la xarxa d'aigua potable a Les Brucardes i a Pineda de Bages

Sant Fruitós de Bages és un dels únics municipis mitjans de Catalunya en rebre l'import màxim d'aquesta línia d'ajuts.

El projecte presentat per l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages per a la renovació de les canonades de la xarxa d'abastament d'aigua potable a les urbanitzacions de Les Brucardes i Pineda de Bages ha estat acceptat per la Generalitat i aquesta li ha atorgat l'import màxim d'aquesta línia de subvencions: 500.000 €

Sant Fruitós de Bages i l'Espluga de Francolí són els únics municipis catalans de menys de 20.000 habitants que seran els beneficiaris de l'import màxim d'aquesta subvenció dels Fons Next Generation, en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea.

Els treballs s'hauran d'executar entre els anys 2023 i 2024, i permetran substituir fins a 3,236 km de canonades antigues de Pineda de Bages i de Les Brucardes. Les instal·lacions en ambdues urbanitzacions, compten amb una edat mitjana de cinquanta anys, i concentren la major part de les avaries que s'ocasionen al municipi.

Un cop s'hagin executat els treballs s'estima que es reduiran, de mitjana, un 36% de les pèrdues d'aigua en aquests àmbits, el que suposarà incrementar l'eficiència de la xarxa d'abastament i maximitzar l'estalvi d'aigua que s'estima en un volum diari de 101,75 m³.

Les actuacions que es realitzaran ja estan contemplades en el Pla director el servei aprovat pel consistori.

L'execució d'aquests treballs està pressupostada en 816.711 €, un import que es veurà reduït en 500.000 €, gràcies a l'atorgament de la subvenció.