Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La gent gran del municipi viurà una setmana d'activitats amb totes les mesures de prevenció

La setmana de la gent gran se celebra de l'11 al 16 de maig.

De l'11 al 16 de maig, la gent gran de Sant Fruitós de Bages podrà celebrar la setmana de la gent gran amb activitats diverses i seguint tots els protocols de seguretat.

Aquest col·lectiu ha estat un dels que més ha patit durant el darrer any a causa de la pandèmia de la Covid-19 i per aquest motiu des del consistori no es vol deixar escapar l'oportunitat d'oferir-los un seguit d'activitats lúdiques adequades als seus interessos. Totes les propostes s'han adaptat a l'actual situació sanitària per tal que es pugui prendre part en tots els actes amb tranquil·litat.

La setmana començarà el dimarts dia 11 amb una caminada saludable d'uns 7 quilòmetres fins al Mas de Sant Iscle. Se sortirà en petits grups a ¼ de 10 del matí des de la plaça de l'església. Les persones que ho desitgin, abans de la sortida, podran visitar la Rectoria vella.

El dimecres 12 de maig s'ha programat una visita en petits grups al Museu de la Vinya i el Vi. Les visites es realitzaran cada 45 minuts a partir de ¼ de 10 del matí i fins a ¼ de dues del migdia.

El dijous arriba la sessió de cinefòrum al Teatre Casal Cultural, a 2/4 de 5 de la tarda, amb la projecció de "El exótico hotel Marigold". Posteriorment a la pel·lícula s'obrirà un debat de la mà de la sociòloga especialitzada en envelliment actiu Sònia Díaz.

El divendres 14 de maig començarà amb una missa a l'aire lliure a la plaça de l’Església a 2/4 de 12 del migdia. El cor parroquial, dirigit per Anna Maria Riera, acompanyarà la missa.

El mateix divendres arriba l'acte més esperat de la setmana, el dinar de gala. Enguany, a causa de l'actual situació sanitària no es podrà celebrar un dinar multitudinari tal com s'ha fet en anteriors edicions, però el consistori farà arribar un àpat a la taula de cada persona major de seixanta-cinc anys del municipi. Aquests àpats es repartiran el dijous dia 13 a diferents ubicacions del municipi a totes aquelles persones que l'hagin reservat prèviament.

El dissabte 15 arriba el ball sota el Cobert de la Màquina de Batre amb l'exhibició d'Albert Mota a partir de 2/4 de 6 de la tarda.

El darrer dia de la setmana de la gent gran, el diumenge 16 de maig, el Teatre Casal Cultural es vesteix de gala per acollir l'estrena del curtmetratge "De la Por a l'esperança" i la posada en escena de l'obra "Les històries de l'avi Josep". La projecció del curtmetratge començarà a ¾ de 6 de la tarda, aquesta peça audiovisual narra les experiències de la gent gran del municipi en aquest darrer any. A continuació es podrà veure un musical que narra les converses reals entre la Mar i el seu avi Josep a través de cançons originals.

Totes les activitats de la setmana de la gent gran són gratuïtes, però cal inscriure's prèviament a l'Àrea d'Atenció a les Persones al carrer Padró 74 o trucant al 93 878 97 01, abans del dia 6 de maig.

Arxius Adjunts